Heybeliada’da aqua park bitti tartışma büyüdü! ‘Verilen sözler tutulmadı’

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2022 Perşembe 1:53 pm - Güncelleme: 4 Ağustos 2022 Perşembe 1:53 pm

Heybeliada’da sahile sıfır yapılan ve onlarca ağacın kesildiği aqua park tartışma başlattı. Sit alanına yapılan park için Adalar Belediyesi projeye uygun derken Adalılar suç duyurusunda bulundu.

Heybeliada’da mülkiyeti Darülaceze’ye ait olan tarihi Sadık Güzel Osman Plajı’nda aquapark inşa edildi. Park yapılmadan önce alanda onlarca ağaç kesildi.

Tamamlanan park, Heybeliada’da tartışma başlattı. Sahile sıfır yapılan parkı görüntüleyen TELE 1 editörü Ceren Ural, hem Ada sakinlerine hem de Adalar Belediyesi’ne mikrofon uzattı.

Aqua Park tartışması 2019 yılında başladı. Yurttaşların şikâyeti ile Adalar Belediyesi 2019’da tutanak tutarak projeyi durdurdu. Fakat bir süre sonra projeye yeniden başlandı. Adalar Belediyesi Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in iddiasına göre, söz konusu şirket dosyadaki eksikleri tamamladığı için proje devam etti. Adalıların çevre katliamı olarak değerlendirdiği projede Çelik, tek eksiğin kaydırağın boyu olduğunu söyledi. Kaydırağın boyu için ise şirkete 6 ay süre verildi. Çelik bu süre bittiği zaman parkın yenien inceleneceğini söyledi.

Heybeliada’da doğa katliamı! Ağaçları kesip aquapark inşa ettiler

ERDEM GÜL SÖZÜNÜ TUTMADI İDDİASI

Projeye tepkili olan ada sakinleri ise Adalar Belediyesi Başkanı Erdem Gül’ün seçim öncesi verdiği sözleri tutmadığını ileri sürdü. Erdem Gül ve proje ile ilgili da suç duyurusunda bulunuldu.