Kendisiyle röportaj yapan gazetecilerin işlerine son verilmesine Davutoğlu’ndan tepki geçikmedi

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2019 Cuma 6:07 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2019 Cuma 6:52 pm

Davutoğlu ile röportaj yapan 3 gazeteci işlerinden atıldı. Davutoğlu’ndan  da “Her kapıyı kapatsalar da biz yeni kapı açacak, susmayacağız.” açıklaması geldi.

Geçtiğimiz günlerde medya da Ahmet Davutoğlu’nun, “Erdoğan’ı çok sarsacağını düşündüğü” bazı açıklamalar için bir medya mecrası arayışında olduğu iddia edilmişti. Gelişmelerin ardından gazeteci Yavuz Oğhan, Davutoğlu’nu kişisel Youtube kanalındaki ‘Bidebunuizle’ adlı programında konuk etmişti. Program da İsmail Saymaz ve Akif Beki’nin sorularını yanıtlayan Davutoğlu gündeme ilişkin sorulara cevap vermişti.

Programda Davutoğlu’na ilk yöneltilen soru, Türkiye’deki basın özgürlüğüyle ilgili düşünceleri oldu. Davutoğlu sözlerine şöyle başladı: “Otosansürün en yoğun olduğu bir dönemden geçiyoruz…”Davutoğlu ile röportaj yapan 3 gazeteci işlerinden atıldı. Davutoğlu’ndan  da “Her kapıyı kapatsalar da biz yeni kapı açacak, susmayacağız.” açıklaması geldi.

SUSMAYACAĞIZ

Davutoğlu’nun sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Dün benimle mülakat gerçekleştiren üç basın mensubu @yavuzoghan @makifbeki ve @ismailsaymaz ‘ın programlarına son verilmesinden büyük üzüntü duydum. Kendileri sadece gazetecilik yaptılar. Bu kararın hiç bir izahı yok. Her kapıyı kapatsalar da biz yeni kapı açacak, susmayacağız.

İşte o açıklama: