HEDEP eş genel başkanlığına seçilen Tülay Hatimoğulları Oruç ve Tuncer Bakırhan kimdir?

Yayın tarihi: 16 Ekim 2023 Pazartesi 5:08 pm - Güncelleme: 16 Ekim 2023 Pazartesi 5:11 pm

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) eş genel başkanlık görevine seçilen Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç ve Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan kimdir? İşte ayrıntılar…

Yeşil Sol Parti’nin 4’üncü Büyük Kongresi 16 Ekim’de Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongrede yapılan tüzük değişikliğiyle birlikte partinin ismi ‘Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’ oldu. Partinin kısa adı ise HEDEP olarak değiştirildi. Kongrede, eş genel başkanlık görevine Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç ve Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan getirildi. Peki Tülay Hatimoğulları Oruç ve Tuncer Bakırhan kimdir?

TÜLAY HATİMOĞLULLARI ORUÇ KİMDİR?

HEDEP’in Eş Genel Başkanlığa seçilen Tülay Hatimoğulları Oruç, 1977’de Antakya’da dünyaya geldi. Oruç, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) bileşenlerinden Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisinin Eş Genel Başkanlığı ve Halkların Demokratik Partisi Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

27’nci dönemde Adana Milletvekili seçilerek Meclis’e girdi. TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. Dışişleri Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğinde bulundu. Hatimoğulları Oruç, 28. Dönemde Yeşil Sol Parti Adana milletvekili seçildi.

Orta düzeyde Arapça bilen Hatimoğulları Oruç, evlidir.

TUNCER BAKIRHAN KİMDİR?

HEDEP’in Eş Genel Başkanlığa seçilen Tuncer Bakırhan Kars’ın Susuz İlçesi’ne bağlı Kayadibi köyünde doğdu.

Bakırhan, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Ekonomi bölümünü bitirdi. 1999 yılında Kars Belediye Başkanlığına aday olan Bakırhan seçimi kazanamayınca HADEP Kars İl Başkanlığı ve partinin diğer organlarında yer aldı. 2002 yılında yapılan milletvekili seçimlerinde aday olduğu DEHAP’tan Kars milletvekili seçilecek oyu almasına rağmen partisi barajı aşamadığı için parlamentoya gidemedi.

2003-2005 yılları arasında DEHAP Genel Başkanlığı görevini üstlendi. 2014-2019 yılları arasında Siirt Belediye Başkanlığı yaptı. 28. Dönemde Yeşil Sol Parti’den Siirt Milletvekili seçildi.

Çok iyi düzeyde Kürtçe ve orta düzeyde İngilizce bilen Bakırhan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

YSP’nin yeni ismi belli oldu!