Hedef gösterilen Kızıl Goncalar dizisinin set çalışanı: Ekip arkadaşlarımıza saldırılıyor

Yayın tarihi: 23 Aralık 2023 Cumartesi 5:16 pm - Güncelleme: 23 Aralık 2023 Cumartesi 6:15 pm

İlk bölümü yayınlandıktan sonra hedef haline gelen Kızıl Goncalar dizisinin set çalışanı, ekip arkadaşlarına saldırıldığını iddia etti.

Henüz ilk bölümü yayınlanan ve başrollerinde Özcan Deniz ile Özgü Namal’ın görev aldığı ‘Kızıl Goncalar’ dizisi iktidara yakın medyanın hedefi haline geldi.

Dizi son olarak İsmailağa cemaati tarafından “‘Kızıl Goncalar’ son bulmalı!” denilerek hedef gösterildi.

Dizinin set çalışanı, cemaatin X hesabından dizi ile ilgili yapılan paylaşımı alıntılayarak, “Fatih’te çekim yaptığımız ana mekanlarımıza artık giremiyoruz” iddiasında bulundu. Bir süre sonra paylaşımını silen set çalışanı, şunları söyledi:

“Afişlerimizin üstü çiziliyor, ekip arkadaşlarımıza saldırılıyor… Gerçekleri anlatmamız bu kadar mı kanınıza dokundu da ilk bölümden ekip olarak can güvenliğimizden endişelenmeye başladık?”

İSMAİLAĞA ‘SON BULMALI’ ÇAĞRISI YAPMIŞTI

İsmailağa cemaati sosyal medya hesabından dizinin kaldırılması için “‘Kızıl Goncalar’ son bulmalı!” başlıklı çağrı yapmıştı.

Paylaşımda şu ifadeler kullanılmıştı:

“Allah Teala’nın isimlerini, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’i, dini-tasavvufi kavramlarımızı, mezhep ve tarikat gibi manevi kurumlarımızı, hacı ve hoca gibi çeşitli unvanları hedef alarak dinimizi ve dindarlarımızı aşağılamayı gaye edindiği anlaşılan yayın ve yapımların günümüz medyasında görülebilmesi asla kabul edilemez bir durumdur.”

İsmailağa’nın hedef gösterdiği ‘Kızıl Goncalar’ afişine sprey boyalı saldırı

HEDEF GÖSTERİLMİŞTİ

Dizi, yandaş ve gerici Yeni Şafak ve Akit gazeteleri tarafından da hedef gösterilmişti. Her iki gazete de “İslam düşmanlığını her fırsatta gözler önüne seren FOX TV için sosyal medya harekete geçti.

İslam’ı, Tarikat ve Ahileri hedef alan sözlere Müslümanlar sessiz kalmadı. Skandal dizi ve yayınları yüzünden ‘RTÜK FOX TV İslam düşmanlığı yapıyor’ ifadeleri ile RTÜK’e çağrı yapmıştı.

RTÜK İNCELEME BAŞLATMIŞTI

Dizi hakkında açıklama yapan RTÜK, “FOX’ta yayına giren son diziye ilişkin çağrı merkezimiz aracılığı ile vatandaşlarımızın şikayet bildirimleri titizlikle kayıt altına alınmaktadır. Tüm şikayetler, söz konusu yayın kuruluşunun denetimi ile sorumlu üst kurul uzmanlarımız tarafından incelenmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

YAPIM ŞİRKETİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Yapım şirketi Gold Film’im açıklamasında dizinin belgesel veya haber dosyası olmadığı vurgulanırken “Kızıl Goncalar’da da hayatın içinde var olan doğru ve yanlış, iyi ya da kötü olma halleri bir kesime ya da gruba değil, dizilerdeki karakterlere atfedilerek anlatılmaktadır” denildi. Açıklamada, diziye yönelik maksatlı yorumlar yapıldığı da belirtilirken “Beğenileri ve eleştirileri dikkate alarak saygıyla izliyor ve maskatlı yorumların takdirini değerli izleyicilerimize bırakıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Hedef gösterilen Kızıl Goncalar dizisinin yapım şirketinden açıklama

Kaynak: TELE1