İsmailağa’nın hedef gösterdiği ‘Kızıl Goncalar’ afişine sprey boyalı saldırı

Yayın tarihi: 22 Aralık 2023 Cuma 11:40 am - Güncelleme: 22 Aralık 2023 Cuma 11:40 am

Bir bölüm yayınlanmasının ardından RTÜK tarafından inceleme başlatılan ve İsmailağa cemaatinin ‘son bulmalı’ dediği Kızıl Goncalar dizisinin afişine sprey boyalı saldırı düzenlendi.

Henüz ilk bölümü yayınlanan Özcan Deniz ve Özgü Namal’ın başrollerini paylaştığı ‘Kızıl Goncalar’ dizisi gündem olmaya devam ediyor.

Atatürkçü bir hekim olan Levent ile bir tarikatın içinde yaşayan Meryem’in hayatlarının kesişmesini konu alan dizi iktidara yakın medyanın hedef almasının ardından afişine sprey boyayla saldırı düzenlendi.

Cumhuriyet’in aktardığına göre dizinin afişine Şişli’de sprey boya ile kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı düzenlendi.

İSMAİLAĞA ‘SON BULMALI’ ÇAĞRISI YAPTI

Tarikatlardan, cemaat ve seküler aile hayatlarını konu alan dizi, İsmailağa cemaatinin de dikkatini çekti.

İsmailağa cemaati sosyal medya hesabından dizinin kaldırılması için “‘Kızıl Goncalar’ son bulmalı!” başlıklı çağrı yaptı.

Paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

“Allah Teala’nın isimlerini, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’i, dini-tasavvufi kavramlarımızı, mezhep ve tarikat gibi manevi kurumlarımızı, hacı ve hoca gibi çeşitli unvanları hedef alarak dinimizi ve dindarlarımızı aşağılamayı gaye edindiği anlaşılan yayın ve yapımların günümüz medyasında görülebilmesi asla kabul edilemez bir durumdur.”

RTÜK’ten ‘Kızıl Goncalar’a gözdağı: Şikayetler kayıt altına alındı

HEDEF GÖSTERİLMİŞTİ

Dizi, yandaş ve gerici Yeni Şafak ve Akit gazeteleri tarafından da hedef gösterilmişti. Her iki gazete de “İslam düşmanlığını her fırsatta gözler önüne seren FOX TV için sosyal medya harekete geçti.

İslam’ı, Tarikat ve Ahileri hedef alan sözlere Müslümanlar sessiz kalmadı. Skandal dizi ve yayınları yüzünden ‘RTÜK FOX TV İslam düşmanlığı yapıyor’ ifadeleri ile RTÜK’e çağrı yapmıştı.

RTÜK İNCELEME BAŞLATMIŞTI

Dizi hakkında açıklama yapan RTÜK, “FOX’ta yayına giren son diziye ilişkin çağrı merkezimiz aracılığı ile vatandaşlarımızın şikayet bildirimleri titizlikle kayıt altına alınmaktadır. Tüm şikayetler, söz konusu yayın kuruluşunun denetimi ile sorumlu üst kurul uzmanlarımız tarafından incelenmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Kızıl Goncalar dizisindeki ‘Yetmez ama evet’ sahnesi tartışma yarattı

Kaynak: TELE1