HDP’nin yeni Eş Genel Başkanları Buldan ve Sancar

Yayın tarihi: 23 Şubat 2020 Pazar 6:21 pm - Güncelleme: 24 Şubat 2020 Pazartesi 6:42 am

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 4’üncü Olağan Kongresi’nde İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ile Mardin Milletvekili Mithat Sancar, partinin eş genel başkanları seçildi.

Ankara Spor Salonu’nda yapılan kongrede kayıtlı 1018 delegeden 838’i oy kullandı. Tek liste halinde gidilen seçimlerde Pervin Buldan ve Mithat Sancar 836 oyla eş genel başkanlığa seçildi, 2 oy geçersiz sayıldı.

HDP 4’üncü olağan kongresi… Demirtaş ve Yüksekdağ’dan mesaj: Nuh’un gemisi dimdik ayakta

Kongrede ayrıca Parti Meclisi (PM), Merkez Disiplin Kurulu ve Uzlaşma Kurulunun asil ve yedek üyeleri de belirlendi.

HDP’nin 4’üncü Olağan Kongresi’nde delegelerin oy verme işlemi tamamlandı. Pervin Buldan ve Mithat Sancar 836 oy ile eş başkan seçildi.

HDP’nin, Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleşen 4’üncü Olağan Kongresi‘ne çok sayıda partili katıldı.

SANCAR ENGELLERİ AŞMAYA KARARLIYIZ

Kongrede konuşan Sancar, HDP’nin geleceğe yürüdüğünü söyleyerek, “Önümüze çıkan bütün engelleri aşmaya kararlıyız. Bu gelecek öyle uzak değil. HDP artık bu ülkeyi yönetmeye adaydır. Biz bu ülkeyi birlikte yöneteceğiz, buna gücümüz, inancımız, birikimimiz var. Önce biz inanacağız. HDP’nin önü açıktır. Türkiye’yi yöneltmeye ortak olmuş bir HDP’nin demokrasi, adalet, eşitlik ve barış için ne kadar bir şans ve güvence olduğunu herkes iyi görmeli. Bizlerin hedefi herkesin özgür olduğu bir ülke. Üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi, 4’üncü olağan kongresini “Geleceğe yürüyoruz” sloganıyla ve geniş bir katılımla Ankara’da gerçekleştirdi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) 4’üncü Olağan Kongresi, “Geleceğe yürüyoruz” sloganıyla Ankara Spor Salon’unda, geniş bir katılımla gerçekleştiriliyor.

Katılımcılar sabah 05.00’ten itibaren 3 ayrı arama noktasından geçerek salona girdi. Kongre salonuna “Güçlü yerel demokrasi ve yerinden yönetim”, “Kadına şiddete son”, “Doğanın sömürüsüne son, ekolojik toplum ve yaşam”, “Tecride son”, “Ya kanal ya İstanbul”, “Tüm inançlara özgürlük, Alevilere eşit yurttaşlık”, “Çocuk istismarına, tacize ve tecavüze son” gibi Türkçe, Kürtçe ve İngilizce pankartlar asıldı.

Kongreye yurt içinden ve yurt dışından pek çok konuk katıldı. HDP’nin bugüne kadar gerçekleştirdiikleri arasında en geniş katılımlı yabancı delegasyonun yer aldığı kongreye 28 farklı ülkeden konuk katıldı. 1018 delegeniN katıldığı ve bir gün sürecek olan kongrede HDP eş genel başkanları ve 100 asil, 50 yedek olmak üzere 150 kişilik Parti Meclisi, Merkez Disiplin Kurulu, Uzlaştırma Kurulu gibi yetkili organlar seçilecek.

“HDP KAZANACAK, HALKLAR KAZANACAK”

Kongrede açılış konuşmasını HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Azad Barış yaptı. Barış, “Bu buluşma herkese cevap olacak şekilde güçlü bir çıkış olacaktır. Tarihin bu önemli kavşağında Serhat’tan Amed’e, Karadeniz’e, Avrupa’dan Avustralya’ya ve tüm Kürdistan’a selamlarımızı gönderiyoruz. Bütün yoldaşlarımızı bir kez daha selamlıyoruz. Sizlere sözümüz olsun ki HDP kazanacak, halklar kazanacak” dedi.

“ÇARE DEMOKRASİ GÜÇLERİNDEDİR”

Kongrede Mehmet Rüştü Tiryaki ile birlikte Divan Eş Başkanlığı’na seçilen Tülay Hatimoğulları, yaptığı konuşmada “Çare demokrasi güçlerindedir” dedi. Hatimoğulları, “Bizler kongremizi özgürlüklerin, insan haklarının kangrenleştiği bir dönemde gerçekleştiriyoruz. Yoksulluk derinleşiyor. Kadına yönelik şiddet artıyor. Kürt sorununda çözümsüzlüğü, şiddeti dayatan zihniyet Irak’ta, Suriye’de savaşı ve şiddeti halklara reva görüyor. Bizler halklar olarak, bu ülkenin ezilenleri olarak çaresiz değiliz. Çare demokrasi güçlerinin bileşkesidir, yarattığı sinerjidir” diye konuştu.

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ’IN MESAJI OKUNDU

HDP’nin Kongresi’nde önceki dönem eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın mesajı okundu. “Partimiz HDP kurulduğu günden bu yana Türkiye halkalarının büyüyen umudu haline geldi” ifadelerine yer verilen mesajda HDP Nuh’un Gemisi’ne benzetildi. “HDP kasırganın, selin tufanın ortasında ayakta kalmış bir Nuh’un gemisi” ifadelerine yer verilen mesajda şunlar kaydedildi:

“Bu gemi yeni yaşamı kurmak üzere ağır ağır yanaşıyor limana. Biliyoruz yolculuk çok çetin geçti. Gemimiz ağır darbeler aldı. Kaptanlarımız, deneyimli mürettebatımızla birlikte tutuklandı. Ne kaptan köşkü boş kaldı ne de makine dairesi. Nemrud’un partisi şimdiden üç parçaya bölündü ama Nuh’un gemisi dimdik ayakta. Bu gemiyi inşa edene de yürütene de aşk olsun. Şimdi hedef halkın iktidarını kurmaktır. Zindandayız şimdi ama bilin ki yüreğimiz yangın yeri. Gençler biz direnmeyi sizden öğrendik. Dik durmayı sizden kadınlar, analar. Yüreğimiz ruhumuz sizlerle. Her birinize ayrı ayrı kucak dolusu selamlarımızı gönderiyoruz. Yolun açık rüzgarın bol olsun Halkların Demokratik Partisi.”

Konuşmaların ardından yapılan seçimde mevcut eş genel başkanlardan Pervin Buldan ile Sezai Temelli’nin yerine aday gösterilen Mithat Sancar, partinin yeni eş genel başkanları seçildi.

HDP'nin yeni Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 4’üncü Olağan Kongresi’nde İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ile Mardin Milletvekili Mithat Sancar, partinin eş genel başkanları seçildi.