HDP Diyarbakır İl Eş Başkanları gözaltına alındı

Yayın tarihi: 22 Ekim 2020 Perşembe 12:45 pm - Güncelleme: 22 Ekim 2020 Perşembe 5:38 pm

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü ve Yenişehir İlçe Örgütü binalarına polislerce baskın düzenlendi. Diyarbakır İl Eş Başkanları gözaltına alındı

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, HDP Diyarbakır İl Örgütü ve Yenişehir İlçe Örgütü binalarına baskın düzenlendi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla binalarda yasadışı döküman bulunduğu gerekçesiyle yapılan baskında, parti binalarında arama yapılıyor.

Baskın sırasında il ve ilçe binası çok sayıda zırhlı araçlarla ablukaya alınırken, HDP il binasının kapısı kalkanlı polislerce kapatıldı. Binaya HDP milletvekilleri ve avukatların girişine izin verilmiyor.

Yenişehir ilçe binasının girişi de yine polis bariyerleriyle kapatılırken, binada bulunan ilçe eş başkanları Kasım Kaya ve Remziye Sızıcı dışındaki parti yöneticileri, dışarı çıkarıldı.

Aramalar sürerken, DHA’da yer alan habere göre HDP Yenişehir ilçe eş başkanları gözaltına alındı, cep telefonlarına el konuldu. Binada aramalarını sürdüren polis, HDP Gençlik Meclis’inden iki kişiyi gözaltına aldı. Binadaki aramaların Sur ilçesinde “ele geçirilen” iki pankartın HDP il binasında hazırlandığı iddiasıyla yapıldığı belirtiliyor.

DİYARBAKIR İL EŞ BAŞKANI: HUKUKİ DEĞİL, SİYASİ BİR YAKLAŞIMDIR

Baskınlara ilişkin ARTI TV’ye konuşan HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan, bir taksicinin şikayetinin gerekçe olduğunu söyledi. Partinin faaliyetlerinden duyulan rahatsızlıkla hazırlanmış bir gerekçe olduğunu belirten Ceylan, “Baskınların hukuki değil, AKP-MHP iktidarının siyasi bir yaklaşımı” dedi.

 

 

HDP DİYARBAKIR İL EŞBAŞKANLARI TERÖRLE MÜCADELE ŞUBESİNE GÖTÜRÜLDÜ

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanları Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyanık, soruşturma kapsamında gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.