HDP’li Tiryaki: Çok sayıda tutanak sisteme yanlış girildi

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2023 Salı 11:40 am - Güncelleme: 16 Mayıs 2023 Salı 2:53 pm

HDP’nin YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki çok sayıda tutanak sisteme yanlış girildiğini açıkladı. Tiryaki “Seçim sonuçlarını çalmaya dönük her girişimi boşa çıkaracağız” dedi.

HDP’nin YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimlerin ardından ‘seçim güvenliğine’ ilişkin konuştu. Bazı sandıklardaki oyların sisteme doğru girilmediğini belirten Tiryaki, “Yüzlerce arkadaşımız 14 Mayıs’tan itibaren bu veriler üzerinde çalışıyor. Tutarsızlıkları karşılaştırıyor. Bunların düzeltilmesi için itirazlarımızı yapıyoruz.” dedi.

‘HAKKARİ’DE BAMBAŞKA BİR ŞEY YAPILIYOR’

Tiryaki’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

*Hakkari’de yurt dışı oylar dahil edildikten sonra da üç milletvekilliğinin üçünü de kazandık. Bununla ilgili itirazlar var. Elbette her parti itiraz edebilir. Fakat Hakkari’de bambaşka bir şey yapılıyor. Bu saatten sonra yapılacak her şey Hakkari’de seçimin çalınması anlamına gelecektir. Mülki amirleri, Hakkari Valisini uyarıyoruz. Siz AKP’nin siyasi temsilcisi değilsiniz. Bunu reddediyoruz. Asla başaramayacaksınız.

‘ERZURUM’DA SONUÇLARI DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR’

*Meral Danış Beştaş, resmi olmayan sonuçlara göre, YSK’nın siyasi partilerle paylaştığı yüzde 100’lük verilere göre, bütün sandık sonuç tutanaklarına göre, Erzurum milletvekili seçilmiştir. Biz mazbatasını almasını bekliyoruz. Fakat MHP’nin ve üzülerek ifade etmek isterim ki Millet İttifakı’nın ortaklarından bir tanesinin iş birliğiyle Erzurum’daki seçim sonuçlarını değiştirmeye yönelik girişimleri olduğunu duyuyoruz. Umarız Millet İttifakı bu kumpasın parçası değildir.

‘ÇOK SAYIDA SONUÇ TUTANAĞI YANLIŞ GİRİLDİ’

*Buna karşı bütün hazırlıklarımız var. Erzurum’daki ıslak imzalı tutanaklar elimizde. Bu saatten sonra seçimin sonuçlarını çalmaya dönük her girişimi boşa çıkaracağız. Çok sayıda sandık sonuç tutanağının yanlış girildiğine dair elimizde veriler var. Yüzlerce arkadaşımız 14 Mayıs’tan itibaren bu veriler üzerinde çalışıyor. Tutarsızlıkları karşılaştırıyor. Bunların düzeltilmesi için itirazlarımızı yapıyoruz.

Tiryaki’nin sonuçları yanlış girildiğini belirttiği sandıklar şu şekilde:

Bismil 1234 No’lu sandık

Alaca 1089 No’lu sandık

Hakkari 1094 No’lu sandık

Cizre 1249 No’lu sandık

Kayapınar 1101 No’lu sandık

Silvan 1145 No’lu sandık

Karlıova 1068 No’lu sandık

Cizre 1240 No’lu sandık

Şirvan 1055 No’lu sandık

Silvan 1032 No’lu sandık

Kayapınar 1099 No’lu sandık

Kayapınar 1101 No’lu sandık

Bismil 1235 No’lu sandık

Batman 1051 No’lu sandık

Kayapınar 2280 No’lu sandık

Urfa 1055 No’lu sandık

Kayapınar 1090 No’lu sandık

Besni 1149 No’lu sandık

Ergani 1113 No’lu sandık

Mehmet Rüştü Tiryaki: Sandık tutanak verilerinin yüzde 80’i sisteme yüklenmedi