HDP’li Semra Güzel: Polis ‘zevk’ için yapıyorum dedi

Yayın tarihi: 15 Eylül 2022 Perşembe 11:00 am - Güncelleme: 15 Eylül 2022 Perşembe 11:00 am

Dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra 2 Eylül’de tutuklanan HDP’li Semra Güzel, gözaltına alınışı sırasında kötü muamele gördüğünü ve polisin kendisine ‘zevk aldığım için yapıyorum’ dediğini öne sürdü.

Dokunulmazlığı kaldırılan ve ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan hakkında yakalama kararı çıkartıldıktan sonra 2 Eylül’de gözaltına alındıktan sonra tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, “Üstünden sahte pasaport çıktı denildi fakat yanımda pasaport dahi yoktu. Hepsi bir kurgunun parçası olarak kullanıldı sadece. Daha önce ayrıntıları ile anlatmıştım bu süreci. Fakat ayrıyeten belki şunu belirtebilirim; polis memurlarından birine engel olmaya çalışıp uyardım, aldığım cevap ‘zevk aldığım için yapıyorum’ oldu” dedi.

Duvar’dan Hacı Bişkin’e konuşan Semra Güzel, gözaltına alındığında İstanbul’da olduğunu söyleyerek “Gitmek isteseydim yurt dışına gidebilirdim” dedi.

“KILIK DEĞİŞTİRMEDİM”

Güzel, peruk takıp kılık değiştirmediğini söyleyerek, “Basına yansıyanların gerçeği yansıtmadığı birkaç saat içerisinde ortaya çıktı zaten. Alındığım noktada emniyet kamerası ile çekilen görüntüler basına servis edildi. Emniyet yine yandaş basının muhabirliğine soyundu. Kılık değiştirme safsataları hemen gündemleştirildi fakat günlük hayatta kullandığım kıyafetlerim, orijinal saçlarım ve kullandığım numaralı gözlükler üzerimdeydi” ifadelerini kullandı.

Sağlık kontrolü esnasında kötü muamele gördüğünü iddia eden Güzel, “Sağlık kontrolüne götürülürken her ne kadar kabul edilmese de bir işkence söz konusuydu. Hala vekillik sıfatım devam ediyorken kelepçelendim. İkinci gün ters kelepçe yapıldı. Araç içerisinde ve sağlık muayenesinde dahi açılmadı. Her iki günde de bina giriş çıkışlarında başımı eğmem için ciddi bir çaba sarf ettiler. Bu hak ihlallerine dair suç duyurularımızı yaptık. Hem ters kelepçe ve başı öne eğme çabalarına itiraz etmeme hem bir hekim olarak İstanbul Protokolü’nü hatırlatmama rağmen kelepçeli muayenede ısrar etme durumuna dair. Birçok hekim kelepçeli muayenenin olmayacağını, kolluk güçleri içerideyken muayenenin gerçekleştirilemeyeceğini bilir. Bu tutum hekimin tavrını gösterir. Aksi bir hal iyi hekimlik değerlerine aykırıdır. Bu bir soruşturma konusudur ve hekimler bunu bilir” diye konuştu.

HDP’li Semra Güzel ile aynı araçta bulunan 2 kişi tutuklandı