HDP’li Semra Güzel adliyeye sevk edildi

Yayın tarihi: 3 Eylül 2022 Cumartesi 2:18 pm - Güncelleme: 3 Eylül 2022 Cumartesi 2:18 pm

Gözaltına alınan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

PKK’lı Volkan Bora ile fotoğraflarının çıkmasının ardından dokunulmazlığı kaldırılan HDP’li Semra Güzel’in MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü operasyonuyla Edirne’ye giderken yakalandı Gözaltına alınan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel  emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

HDP’li Semra Güzel yakalandı

NE OLMUŞTU?

HDP’li Güzel’in günlerce hedefte olduğu tartışmalar, 2017 yılında bir operasyonda öldürülen PKK’lı Volkan Bora’nın telefonundan çıkan fotoğrafların basında yer almasıyla başladı. Fotoğraflarda Güzel, basında sevgilisi olduğu dile getirilen Bora ile görülüyordu. Güzel’in PKK’lıların giydiği kıyafetlerden giymesi dikkat çekmişti. Fotoğrafların ortaya çıkmasının ardından Güzel ile ilgili yeni bir fezleke hazırlandı. Güzel hakkında 2019 yılında hazırlanan başka bir fezleke de Meclis’te bekletiliyordu. 1 Mart’ta hakkında hazırlanan fezlekeler, TBMM Genel Kurulu’nda oylanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
Savcılık ifadesini almak için Güzel’e davetiyeye gönderdi ancak yanıt alamadı. Güzel’in adresinde bulunmaması üzerine Başsavcılık, “silahlı terör örgütüne üyelik” iddiasıyla iki ayrı dosyası bulunan şüpheli hakkında Sulh Ceza Hakimliği’nden “yakalama kararı” çıkarılmasını istedi. Talebi yerinde gören hakimlik, Güzel hakkında yakalama emri çıkardı.

Fotoğraflar ortaya çıktığı zaman yazılı açıklama yapan Güzel, Bora’nın sevgilisi olduğu iddialarını doğrulayarak, fotoğrafların 2013-2015 yılları arasındaki çözüm sürecinde çekildiğini söylemişti. Güzel, Bora ile görüştüğü sırada üzerinde olan kıyafetleri güvenlik gerekçesiyle giydiğini belirtmişti.