HDP’li Semra Güzel gözaltına alındı

Yayın tarihi: 2 Eylül 2022 Cuma 7:16 pm - Güncelleme: 4 Eylül 2022 Pazar 1:28 am

HDP’li Semra Güzel MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü operasyonuyla gözaltına alındı.

PKK üyesi Volkan Bora ile fotoğraflarının çıkmasının ardından dokunulmazlığı kaldırılan HDP’li Semra Güzel’in MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü operasyonuyla Edirne’ye giderken gözaltına alındı.

Semra Güzel, İstanbul’dan 59 DG 606 plakalı araç ile Edirne’ye giderken Silivri’deki bir dinlenme tesisinde, “göçmen kaçakçılığı”, “resmi belgede sahtecilik” ve “konut dokunulmazlığını ihlal” suçlarından kaydı olan sürücü Aladdin G. ile “terör örgütü propagandası yapmak”tan kaydı bulunan Fırat D. ile birlikte yakalandı. Güzel ile yakalanan Aladdin G. ile Fırat D. de İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘silahlı terör örgütüne üyelik’ suçlamasıyla iki ayrı dosyası bulunan şüpheli Güzel hakkında sulh ceza hakimliğinden yakalama kararı çıkarılmasını talep etmiş, talebi yerinde gören hakimlik, Güzel hakkında yakalama emri çıkarmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Güzel’in saçının boyalı olduğu görüldü. Güzel’in tanınmamak için cerrahi maske de taktığı belirtildi.

GÜZEL’İN YAKALANDIĞINI DUYURAN SOYLU KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

Süleyman Soylu, HDP’li Semra Güzel’in yakalandığını duyurduğu paylaşımda ‘Sana üzücü bir haberimiz var’ diyerek Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı.

Soylu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili Kılıçdaroğlu,

Sana üzücü bir haberimiz var:

HDPKK’lı Semra Güzel enselendi.

Güzel, sahte pasaport ve A.G. isimli Göçmen Kaçakçısı ve örgüt propagandası yapan kişi ile Edirne’ye giderken MİT ve İstanbul Emniyeti’nin başarılı operasyonu ile yakalandı”

 

HDP’li Semra Güzel’in milletvekilliği düşüyor