HDP’li Beştaş: Bebek bezlerine alarm koyacağınıza Hazine’nin kasasına alarm koyun

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2022 Pazartesi 3:25 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2022 Pazartesi 3:25 pm

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Beştaş konuşmasında “Bebek bezlerine, mamalara, diğer ürünlere alarm koyacağınıza Merkez Bankası ve Hazine’nin kasasına alarm koyun” dedi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, ekonomik krize yönelik yaptığı konuşmasında “Merkez Bankası ve Hazine’nin kasasına alarm koyun, örtülü ödeneğe alarm koyun. Çaldığınızda çırptığınızda orada alarm çalsın ki bütün toplum uyansın ve örtülü ödeneğin nasıl alarm verdiğini bütün dünya görsün” dedi.

“‘BETERİN BETERİ VAR’ DİYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Maalesef ülkemizde bazı kesimlerde şükürsüzlük, karamsarlık hali aldı başını gidiyor. Halbuki önce elimizdekilere şükredeceğiz, sonra daha iyisi, daha güzeli için mücadele edeceğiz” sözlerini anımsatan Beştaş, “‘Beterin beteri var, daha da kötü olabiliriniz, bugüne şükredin, bizim politikalar sizi daha da zayıflatacak’ diyor. Mesajı aldık, vatandaşın da almasını istiyoruz. Sabır telkininin kabul edileceği bir dönemde değiliz” diye konuştu.

“MERKEZ BANKASI VE HAZİNE’NİN KASASINA ALARM KOYUN”

Beştaş, “Güvenlikçi politika markette ve vatandaşın ‘çalabilir’ duygusunu net şekilde gösteriyor. Bebek bezlerine, mamalara, diğer ürünlere alarm koyacağınıza Merkez Bankası ve Hazine’nin kasasına alarm koyun, örtülü ödeneğe alarm koyun. Çaldığınızda çırptığınızda orada alarm çalsın ki bütün toplum uyansın ve örtülü ödeneğin nasıl alarm verdiğini bütün dünya görsün” dedi.

Merkez Bankası rezervleri yaktı ama dolar yine 15 TL’yi geçti