HDP’den seçim yasasına tepki!

Yayın tarihi: 14 Mart 2022 Pazartesi 9:15 pm - Güncelleme: 14 Mart 2022 Pazartesi 9:15 pm

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Milletvekili Seçimi ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine tepki gösterdi. Beştaş, “Barajın MHP için indirildiğini sağır sultan bile duydu” dedi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, her gün yeni bir ırkçılık beyanı ile Türkiye’nin gündemini meşgul etmeye devam ettiğini söyledi. Özcan’ın, mültecilere karşı, Kürtlere karşı ırkçı yaklaşımını herkesin duyduğunu, dün de HDP’yi etiketleyerek bir paylaşımda bulunduğunu hatırlatan Beştaş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kendisini muhatap almıyorum ama Genel Merkezlerine seslenmek istiyorum: Genel başkan düzeyinde Selahattin Demirtaş’ın derhal serbest bırakılması çağrıları yapılırken, AİHM’in kararı ortadayken CHP Genel Merkezi Bolu Belediye Başkanı ile ilgili ne düşünüyor acaba? Sadece Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafını sosyal medyada paylaştığı için bir emekçi kadının işten atılmasını nasıl karşıladılar?”

YENİ SEÇİM YASASI

Meral Danış Beştaş, AKP ve MHP milletvekillerinin ortak imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan Milletvekili Seçimi ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini de eleştirdi.

Teklifin, ittifaklara karşı bir hamle olduğunu ileri süren Beştaş, “Barajın MHP için indirildiğini sağır sultan bile duydu. Kendi iktidarlarını garanti altına alabilmek için epeyce düşünmüşler. Bu teklif ile ittifaklar bitiyor. İttifaktaki her parti, kendi aldığı oy milletvekili seçimine yetiyorsa milletvekili çıkarabilecek. Milletvekili seçimlerinde ittifak, resmen bu teklifle sonlandırılıyor” dedi.

HDP’li Meral Danış Beştaş: Kendi adayımızı çıkarabiliriz