HDP Meclis’te Semra Güzel’in dokunulmazlığı için yürüdü

Yayın tarihi: 1 Mart 2022 Salı 4:34 pm - Güncelleme: 1 Mart 2022 Salı 4:34 pm

PKK’lı bir teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, partisinden istifa etmiş ve hakkındaki dokunulmazlığın kaldırılması ile ilgili oluşturulan Meclis Hazırlık Komisyonu’nda savunma yapmıştı. Semra Güzel’in dokunulmazlık dosyasının TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi öncesi, HDP Milletvekilleri, Meclis bahçesinde, “Semra Güzel halkın iradesidir” diyerek yürüyüş gerçekleştirdi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlık dosyası Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek. Görüşme öncesi HDP Milletvekilleri Meclis bahçesinde yürüyüş düzenledi.

PKK’lı bir kişiyle fotoğrafları ortaya çıkan Güzel’in fezlekesini görüşen Meclis Karma Komisyon dokunulmazlığının kaldırılması yönünde rapor hazırladı. Hazırlanan rapor Genel Kurulda görüşülerek oylanacak. Semra Güzel adına HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç savunma yapacak. Savunmanın ardından rapor Genel Kurul üyelerinin oyuna sunulacak.

MECLİS BAHÇESİNDE YÜRÜYÜŞ

Görüşme öncesi HDP Milletvekilleri Meclis bahçesinde yürüyüş düzenledi. “Semra Güzel Halkın İradesidir”, “İrademe vekilime dokunma” dövizleri taşıyan milletvekilleri aynı dövizlerle yürüyüşün ardından Genel Kurul’a katıldı.

Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması için yapılan oylamaya HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar da katılacak.

NE OLMUŞTU?

PKK’lı bir teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, partisinden istifa etmiş ve hakkındaki dokunulmazlığın kaldırılması ile ilgili oluşturulan Meclis Hazırlık Komisyonu’nda savunma yapmıştı.

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu aracılığıyla savunmasını yapan Güzel, fotoğrafların çözüm süreci döneminde çekildiğini, PKK’lı terörist Volkan Bora ile üniversite yıllarında arkadaş olduğunu, duygusal yakınlık sonucunda da aile arasında sözlendiklerini bildirdi. Güzel savunmasında, 2013 yılındaki çözüm sürecine atıfta bulunarak, “Bu süreçte taraflar arasında bir mutabakat oluşmuş, devlet yetkilileri ve çeşitli heyetler tarafından haberde bahsedilen bölgelere gidiş-gelişler yaşanmıştır. Birçok kişi gibi ben de bahsi geçen bölgeye gittim ve görüştük” dedi.

Komisyon HDP’li Semra Güzel hakkındaki kararını verdi