Pervin Buldan: Tarih ne olursa olsun seçime hazırız

Yayın tarihi: 3 Ocak 2023 Salı 1:32 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2023 Salı 1:57 pm

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan erken seçim tartışmaları hakkında, “Türkiye halkları seçime hazırdır, HDP seçime hazırdır. O günü iple çekiyoruz” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuştu. Buldan, “Tarih ne olursa olsun. Nisan, Mayıs, Haziran. Türkiye halkları sseçime hazırdır, HDP seçime hazırdır. O günü iple çekiyoruz. And olsun ki sizi HDP gönderecek.” dedi.

Buldan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“KADINLAR SOKAKLARI TERK ETMEDİ”

“Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de kadınlar hak adalet ve özgürlük mücadelesinin en önünde yer aldı. Mücadeleden asla geri adım atmadı. Kadınlar sokakları meydanları alanları asla ve asla terk etmedi. Kadınlar güvencesiz işlerde çalışmaya hayır dedi. Yoksulluğun kadınlaşmasına her yerde karşı çıktı. Kadınlar bir kadının daha katledilmesine tahammülümüz yok dedi. Çocuk evliliğinin normalleştirilmesine karşı çıkan onurlu mücadelenin en önünde kadınlar yer aldı.”

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

“İran’dan dünyanın her yerine yankılanan ‘jin jiyan azadi’ sloganıyla birleştiğini hep birlikte gördük. Evet dün, Danıştay biliyorsunuz bir karar alarak tek adamın sözleşmeden çekilme kararını hukuka uygun buldu. Hukuksuz kararın uygun bulunduğu bu hukuku daha doğrusu bu hukuksuzluğu biz kadınlar iyi biliyoruz. Bu hukuk kadınların değil erkek düzenin hukukudur. Bu nedenle de bu karar kadınlar nezdinde yok hükmündedir. İstanbul Sözleşmesi’nden asla vazgeçmeyeceğiz; yeniden uygulanması için mücadelemizden bir an bile geri durmayacağız. İstanbul’u nasıl kazandıysak İstanbul Sözleşmesini de bir kez daha kazanacağız.”

“TARİH NE OLURSA OLSUN”

“Tarih ne olursa olsun. Nisan, Mayıs, Haziran. Türkiye halkları sseçime hazırdır, HDP seçime hazırdır. O günü iple çekiyoruz. And olsun ki sizi HDP gönderecek.”

HAZİNE YARDIMI KESİLMESİ TALEBİNE KARŞI AYM’YE BAŞVURU

Kumpas ve kapatma davalarıyla siyasi operasyonlarla HDP’yi engelleyerek kendisine siyasi zafer çıkaracağını sanan iktidar bloğu iyi bildin ki HDP’den size zafer çıkmaz! HDP’den demokrasi ive barışla buluşmak isteyen halklarımızın zaferi çıkar. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı HDP’ye yapılacak Hazine yardımına tedbir konulması için AYM’ye başvuru yaptı. Partimiz hakkındaki kapatma davası da aynı siyasi kampanyayla açılmıştı. Yargıtay cumhuriyet Başsavcılığı’nın hesapların bloke edilmesi başvurusu da aynı siyasi kampanyanın bir devamı olup AYM’yi baskı altında tutmaya yönelik bir girişimdir. AYM’nin hukuki temeli olmayan bu başvuruyu değerlendirmeye almaması ve bir an önce reddetmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. Hukuk komisyonumuz bugün bu konuya dair AYM’ye gerekli başvuruda bulunacak ve bir basın toplantısıyla gerekli açıklamaları yapacak.

Bizler Türkiye halklarının bir arada yaşama iradesini savunanlarız. Bizler herkes için hakka hukuka adalete inanlarız.

AYM’nin HDP’ye hazine yardımının kesilmesini görüşeceği tarih belli oldu