HDP, 1 Haziran’da eylem planı açıklayacak

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2020 Cuma 4:41 pm - Güncelleme: 29 Mayıs 2020 Cuma 4:41 pm

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, 1 Haziran’da “Demokrasiyi Yeniden İnşa Belgesini” kamuoyuyla paylaşacaklarını duyurdu.

Türkiye’nin koronavirüsle mücadele ettiği süreçte 13 belediyesine kayyum atanan ve belediye eş başkanları tutuklanan Halkların Demokratik Partisi (HDP), muhalefete dönük baskılar için yol haritası hazırlıyor.

Kayyum darbesiyle görevden alınan Iğdır Belediye Eş Başkanı tutuklandı

Yerlerine kayyum atanarak görevden alınan HDP’li eş başkanlara ev hapsi!

Artı Gerçek’in haberine göre; HDP, bileşenlerinden önümüzdeki döneme ilişkin öneriler talep etti. Tüm bileşenlerden gelen farklı öneriler, HDP’nin hafta sonu yapılacak olan MYK toplantısında masaya yatırılacak.

Bileşenlerden gelen öneriler arasında bazı illerde eylem ve protesto gösterileri, mahalle toplantıları, ev ziyaretleri gibi faaliyetler var. Bu öneriler, katılımcıların sağlıklarının korunması ve fiziki mesafe kurallarının uygulanabilmesi açısından tartışılarak, karara bağlanacak. Karar aşamasında sağlıkçıların da görüşleri alınacak.

HDP, yeni yol haritasına “Demokrasiyi yeniden inşa belgesi” adını verdi. Bu eylem planı HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar tarafından 1 Haziran Pazartesi günü İstanbul’da yapılacak basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanacak.