Yerlerine kayyum atanarak görevden alınan HDP’li eş başkanlara ev hapsi!

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2020 Salı 2:19 pm - Güncelleme: 19 Mayıs 2020 Salı 2:31 pm

Kayyum darbesiyle görevden alınan ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez, Kurtalan Belediye Eşbaşkanı Baran Akgül tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Eşbaşkanlar, ev hapsiyle serbest bırakıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerlerine kayyum atanan ve evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alınan Siirt Belediye Eşbaşkanları Berivan Helen Işık ve Peymandara Turhan, Baykan Belediye Eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez, Kurtalan Belediye Eşbaşkanları Baran Akgül ve Esmer Baran, Siirt Belediyesi çalışanları Eşref Tekin ve Gülçin Konneş ile Belediye Eşbaşkanlığı görevine seçildiği halde mazbatası verilmeyen Resul Kaçar, İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından dün gece adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediyesi Eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez, Kurtalan Belediyesi Eşbaşkanı Baran Akgül, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

TUTUKLAMA TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER

Dört gündür gözaltında bulunan eşbaşkanların savcılık ifadelerinin sabaha kadar sürdüğü belirtildi. Savcılık ifadelerinin ardından Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediyesi Eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez, Kurtalan Belediyesi Eşbaşkanı Baran Akgül tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Peymandara Turhan, Kurtalan Belediyesi Eşbaşkanı Esmer Baran, Siirt Belediyesi çalışanları Eşref Tekin ve Gülçin Konneş ile Resul Kaçar ise adli kontrol talebiyle serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

“ÖRGÜT ÜYESİ OLMAK” SUÇLAMASI

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada belediye eşbaşkanları, “Örgüt propagandası yapmak”, “Örgüt üyesi olmak” ve “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama” iddialarıyla suçlandı.

EV HAPSİ İLE SERBEST BIRAKILDILAR

HDP’li Siirt Belediye Eş Başkanı Berivan Helen Işık, Kurtalan Belediye Eş Başkanı Baran Akgül, Baykan Belediye Eş Başkanı Özden Gülmez ve Ramazan Sarsılmaz’ın ev hapsiyle serbest bırakıldı.

Iğdır Belediye Eş Başkanı Yaşar Akkuş ve Altınova Belediye Eş Başkanı Casim Budak ise tutuklanmıştı.

Kayyum darbesiyle görevden alınan Iğdır Belediye Eş Başkanı tutuklandı