Hayabusa’nın 25. yıl özel modeli, sadece turuncu ve siyah renkli gövdeyle üretilecek

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2023 Cuma 7:00 am - Güncelleme: 20 Temmuz 2023 Perşembe 10:49 am

 Suzuki Hayabusa 25. yıl modelinde tahrik zinciri ayarlayıcısı, özel renkli ön fren diski ve depo üzerindeki 25. yıl dönümü logosuna ek olarak pek çok ayırt edici detaya yer veriliyor.

Fütüristik tasarımı ve heyecan verici performansıyla her daim motosiklet severler için adrenalinin yükselmesini sağlayan Hayabusa, 25. yıla özel olarak üretilen serisinde turuncu ve siyah zeminli gövde yapısıyla dikkatleri üzerine çekerken, tahrik zinciri ayarlayıcısı ve ön fren diski için özel renk gibi özellikleri ile ayırt ediliyor.

Ayrıca susturucu gövdesi ve tahrik zincirinde orijinal işlemeler yer alırken, depo üzerinde 25. yıl dönümü logosu ve üç boyutlu “SUZUKI” yazısı da bu özel modele eklendi. Bunlara ek olarak 25. yıl modeli, standart olarak tek koltuklu versiyon ile yollara çıkıyor.

Motosiklet Dünyasının Efsanesi!

Efsanelerle dolu 25 yılı geride bırakan Suzuki ’nın ilk nesli 1998 yılında Almanya’da düzenlenen Intermot Motosiklet Fuarı’nda “Hayabusa-GSX1300R” adıyla tanıtılmasının ardından 1999’da Avrupa ve Kuzey Amerika’da satılmaya başlandı.

Ürün konsepti “Ultimate Sport” idi. İlk jenerasyon Hayabusa, benzersiz ve aerodinamik tasarımıyla beraber yüksek güç, üstün performans ve yol tutuş seviyesini bir arada sunuyordu. Model, tanıtımının ardından geçen kısa zaman içerisinde büyük ses getirdi ve Suzuki’yi temsil eden amiral gemisi bir motosiklet haline geldi.

 Suzuki Hayabusa

Takvimler 2007 yılını gösterdiğinde ikinci jenerasyon Hayabusa sahneye çıktı. Motorun silindir hacmi 1.299 cc’den 1.340 cc’ye yükseltildi. Yeni model, ilk neslin olağanüstü gücü ve performansını miras aldı.

İkinci nesil Hayabusa, Suzuki Sürüş Modu Seçici (SDMS) özelliğine sahipti ve sürücünün güç üretimini ayarlanmasına izin veriyordu. 2014’te Japonya Spec üretilirken, 2016 yılında da Hindistan’da üretim ve satışına başlandı.

2021 yılında motosiklet severlerin büyük beğenisini kazanan üçüncü jenerasyon  tanıtıldı. En güncel nesliyle , tamamen yeni bir motora, şasiye ve çeşitli elektronik kontrollere sahip.

İlginizi çekebilir: PUBG Mobile 0.17.0 güncellemesi çıktı!

Üçüncü nesilde motor ve şasi parçaları tamamen yeni tasarlandı. Çekiş Kontrol ve Çift Yönlü Hızlı Vites Değiştirme Sistemleri ile beraber elektronik kontrol sistemi “S.I.R.S. (Suzuki Akıllı Sürüş Sistemi)”, bu modeli hem daha güçlü hem de daha kontrol edilebilir kılmaya başladı. “Rafine Canavar” tasarım konsepti, günümüzde Hayabusa’nın imzalarından biri haline geldi.

Yıllara Göre Hayabusa

1998: Almanya, Intermot Motosiklet Fuarı’nda GSX1300R adıyla görücüye çıktı.

1999: Satışa sunuldu.

2007: İkinci nesil satışa sunuldu.

2014: Japonya versiyonu satışa sunuldu.

2016: Hindistan’da üretimi ve satışı başladı.

2021: Üçüncü nesil satışa sunuldu.

2022: 200.000 adet toplam üretime ulaştı.

Türkiye’de dakikada 3 adet siber saldırı gerçekleşiyor