Havalimanlarında yeni dönem… İlk ‘salgın sertifikası’ İstanbul Havalimanı’na verildi

Yayın tarihi: 1 Haziran 2020 Pazartesi 12:03 pm - Güncelleme: 1 Haziran 2020 Pazartesi 5:59 pm

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, havalimanlarında “sertifika” sistemine geçildiğini duyurdu. Bakan Karaismailoğlu, ilk “Havalimanı Salgın Sertifikası”nın İstanbul Havalimanı’na verildiğini söyledi.

Normalleşme sürecinin İstanbul’dan Ankara’ya gerçekleştirileceği ilk uçuş öncesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla İstanbul Havalimanı Salgın Sertifikası Takdim Töreni düzenlendi.

Yeni normalleşmenin ilk gününde büyük hareketlilik! Süreç terse dönebilir uyarısı

Törende konuşan Bakan Karaismailoğlu, uzun bir aranın ardından bugün ilk uçuşu gerçekleştirdiklerini belirterek, sosyal ve ekonomik hayatın yeniden canlanması için ulaştırma hizmetlerindeki normalleşmenin, ilk ve en önemli adımlardan olacağını söyledi.

Vatandaşların sağlığını “öncelikleri” kabul ederek havalimanlarında ve uçaklarda tüm sağlık tedbirlerini en üst düzeyde aldıklarını belirten Karaismailoğlu, tedbirleri yerine getiren havalimanlarını hizmete açtıklarını bildirdi.

Normalleşme sabahında İstanbul trafiğinde yoğunluk

Bakan Karaismailoğlu , “Sağlık Bakanlığımız tarafından belirlenen koruyucu sağlık tedbirleri konusunda gereklilikleri yerine getiren havalimanlarımızı da sertifikalandırmaya başlamış olduk. Bu kapsamda ilk “Havalimanı Salgın Sertifikası”nı İstanbul Havalimanı’na takdim ettik” dedi.

Sürecin tüm havalimanlarını kapsayacağını belirten Bakan, “Bugün itibariyle, İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Esenboğa Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile Antalya ve Trabzon Havalimanları sertifikalandı” bilgisini verdi.