Hava yastıkları sebebiyle trafikten çekilmek zorunda kaldı

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2022 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 11 Ağustos 2022 Perşembe 4:17 pm

Durduk yere patlayan hava yastıkları sebebiyle çok sayıda Audi ve Volkswagen modeli trafikten çekilmek zorunda kaldı.

Piyasa sürülen, hatta trafiğe çıkmış olan araçların sonradan tespit edilen kusurlar nedeniyle trafikten çekilmesi, otomobil üreticilerini hem finansal olarak zarara uğratıyor hem de kullanıcı gözünde prestijini zedeliyor. Bu yüzden otomobil üreticileri, araçlarını piyasaya sürmeden önce kapsamlı testlerden geçiriyor. Çoğu kusur test aşamasında tespit edilip araç piyasaya sürülmeden önce gideriliyor. Ancak tüm bu testlere rağmen zaman zaman gözden kaçan kusurlar da oluyor. Bu tarz durumlarda otomobil üreticilerinin finansal zararı ve prestij kaybını göze alıp bu araçları trafikten çekmekten başka çaresi kalmıyor.

hava yastıkları

Her otomobil üreticisinin korkulu rüyası olan bu talihsizlik bu kez de Volkswagen Group’un başına geldi. Volkswagen Group’un parçası olan Volkswagen ve Audi’nin çok sayıda modeli, patlayan hava yastıkları sebebiyle trafikten çekilmek zorunda kaldı.

 

Durduk yere patlayan hava yastıkları sebebiyle trafikten çekilmek zorunda kalan tüm bu araçlar 2016 model. Bu hatadan etkilenen modeller ise şunlar: Audi A3 Cabriolet, A3 E-Tron, A3 Sedan, R8, S3 Sedan, TT Coupe, TT Roadster, Volkswagen E-Golf, Golf, Golf GTI, Golf R ve Golf Sportwagen.

Bu hatadan etkilenen model sayısı epey fazla olsa da bu hatadan etkilenen otomobillerin sayısının çok da yüksek olmadığı söyleniyor. Amerikan trafik idaresi tarafından paylaşılan bilgilere göre yaklaşık 2000 araç bu hata yüzünden trafikten çekildi. Bu araçların trafiğe geri dönmesi için yetkili servislerin ön koltuktaki hava yastıklarını komple değiştirmesi gerekiyor. Elbette hatalı araçlarda bu hizmet tamamen ücretsiz şekilde sunuluyor.

Gizli Twitter hesabınız ifşa olmuş olabilir