Hatay’ın Erzin ilçesinde tek can kaybı yok! “Kaçak yapıya müsade etmedim”

Yayın tarihi: 11 Şubat 2023 Cumartesi 3:37 pm - Güncelleme: 11 Şubat 2023 Cumartesi 3:40 pm

Deprem felaketinde binlerce kişinin öldüğü Hatay’ın Erzin ilçesinde tek bir can kaybı yaşanmadı. İlçe belediye başkanı Ökkeş Elmasoğlu, “Kaçak yapıya izin vermedik. Bazen de kızdılar bir belediye başkanı olarak bana, ‘ya sen senden başka memlekette doğru adam yok mu’ denildi” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremler binlerce can aldı. 10 ili yıkın depremde en çok can kayıplarının yaşandığı illerden biri de Hatay oldu. Binlerce kişinin öldüğü kentte Erzin ilçesinde can kaybı yaşanmadı.

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, konuyla ilgili olarak TV5’e açıklama yaptı. Elmasoğlu şunları dile getirdi:

“Erzin’imiz 42 bin nüfuslu, Osmaniye’ye 15-20 kilometre, Hatay’ın da 110 kilometre uzağında bir ilçemiz. Buna rağmen çok şükür Erzin’imizde depremin kendisinden kaynaklanan bir can kaybımız olmadı, yaralımız da olmadı, bir enkazımız da olmadı. Bunun dışında Erzin dışında yaşayan İskenderun’da, Hatay’da ve Osmaniye’de yaşayan bir vatandaşlarımızdan 50-60 kişi ölenler oldu onlara da rahmet diliyorum.

“SENDEN BAŞKA DOĞRU ADAM YOK MU?”

Birincisi ben kendi adıma benim dönemimle ilgili söyleyeyim, ben herhangi bir şekilde kaçak yapıya müsaade etmedim kendi adıma söyleyeyim. Bazen de kızdılar bir belediye başkanı olarak bana, ‘ya sen senden başka memlekette doğru adam yok mu’ dedi ben bunu çok açık bir şekilde söylüyorum. ‘ Hatta birisi 3 ay geçmişti seçildikten sonra, uzaktan da bir akrabamız gelir’ ya dedi bize işte ceza yazılmış, kaçak inşaattan şudur budur dedi.

Ben de ‘yapabileceğim bir şey yok’ dediğim zaman işte, ‘Türkiye’nin tek doğrusu sen misin’ dediler aynı kelimeleri söyledi, bu kelimeleri kulağımla duydum.

“VİCDANIM RAHAT”

Kendi adıma çok vicdanım rahat, hiçbir şekilde kaçak inşaata izin vermedik. Tabii buna izin vermezseniz de bir yolunu bulup bir şekilde kaçak inşaatı yapan var. Kaçak inşaattan ceza yazdığımız kesimler ama bir şekilde duyulduğu zaman bu insanlar bu kaçak yapılaşmanın önünü yüzde yüz kesemezseniz de belli bir aşamada kesebiliyorsunuz. En azından kendi adıma bir sorumluluk duymuyorum baktığınız zaman.

Öncelikle vatandaşımızın buna bakış açısını değiştirmemiz lazım yani her gelen yüzlerce kişi geliyor. Ya çünkü daha önce böyle olmuş siyasette, gitti. Gitmiş belediye başkanlarına diye geliyorlar, ‘yapabileceğim bir şey yok’ diyorum. Benim buna bir şekilde müsamaha göstermem mümkün değil. Eğer böyle bir şey de olursa ben bunun gereğini yapar diye çok açık yüreklilikle söylüyor ve siyaseti buna karıştırmamaya çalışıyorum. İnsanlar da birçok kişiyle de kötü olduk bu nedenle.”

 

Şahan Gökbakar’dan depremzedenin sesini kesen Fuat Kozluklu’ya: Muhabir değilsin