Hatay’da dört mahallede daha yıkım başlıyor

Yayın tarihi: 12 Mart 2023 Pazar 9:35 pm - Güncelleme: 12 Mart 2023 Pazar 9:35 pm

Hatay Antakya’da depremlerde hasar gören ve acil yıkım kararı verilen dört mahallede yıkım çalışmaları yarın başlayacak.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan 6 Şubat tarihli 7,8 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden en fazla hasar alan illerden olan ve 20 Şubat tarihinde meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerin merkez üssü olan Hatay Antakya’ya bağlı Akevler, Cebrail, General Şükrü Kanatlı ve Ürgen Paşa mahallelerindeki 405 binanın kontrollü yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının yarın başlamasına karar verildi.

Bina sakinlerinin, enkaz kaldırma çalışmalarına refakat edebileceği de belirtildi. İlerleyen günlerde yapılacak enkaz kaldırma çalışmalarına ilişkin güncel yapı listesinin de Hatay Valiliği internet sitesinden duyurulacağı da belirtildi.

Hatay Valiliği, altı mahallede acil yıkım kararı alınan binaların kontrollü yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının yarın başlatılacağını duyurmuştu. Böylece Antakya’da yarın yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının yapılacağı mahalle sayısı 10’a yükseldi.

Meral Akşener ile Ekrem İmamoğlu Hatay’da! “Tedbir alınmazsa İstanbul’un beka sorunu tavan yapar”