Meral Akşener ile Ekrem İmamoğlu Hatay’da! “Tedbir alınmazsa İstanbul’un beka sorunu tavan yapar”

Yayın tarihi: 11 Mart 2023 Cumartesi 1:49 pm - Güncelleme: 11 Mart 2023 Cumartesi 2:29 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu deprem bölgesi Hatay’daki ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulundu. Akşener, “İstanbul’da tedbir alınmazsa beka sorunu tavan yapar” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından yıkımın yaşandığı Hatay’da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İBB Başkanı İmamoğlu basın toplantısında şunları dile getirdi:

*En çok konuşulan konu ‘Aman başkanım İstanbul deprem meselesi milli egemenlik sorunumuz demiştiniz. Biz sağlıklı biçimde süreci hazırlamazsak depremin İstanbul’da afetin yaratacağı tahribat milletçe bize diz çöktürebilir.

*Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren deprem konusunda hassasiyet göstererek hazırlık yapmaya devam ettik. Bu yaşadığımız depremlerin öncesinde aralık-ocak ayında dahi İBB’ye kentsel dönüşümü hızlandırmak adına önerilerimiz vardı. Bir tanesi de o zaman reddedildi. Bir kez daha görüşülmek üzere süreci takip ediyoruz.

*Seferberlik planı açıkladık. Eylem planımızı sürdürüyoruz.

*Hatay’da AFAD’ın ilk gün itibarıyla İstanbul’u Hatay’la eşleştirmesinden dolayı tüm gücümüzle diğer bölgelere katkı sunmaya gayret ettik

*İlk geldiğimiz andan itibaren afet aslında üç aşamalıdır. Birincisi acil kurtarma ve sağlık. Buna yoğunlaştık. İhtiyaçlar ikinci safhaya geçti. Barınma, kent temizliği, yemek, kış şartlarıyla mücadeleydi.

*Şimdi diğer bölüme doğru psikolojik destek, eğitime destek, malzeme ve işgücü desteği konusunda büyükşehir belediye başkanımız ve diğer ilçe başkanları arkadaşlarım işbirliğini yürütüyorlar. Koordinasyon başkanlığımız Hatay’da var.

“TEDBİR ALINMAZSA BEKA SORUNU TAVAN YAPAR”

Akşener, liyakatsizlik nedeniyle deprem sürecinin olumsuz bir şekilde yönetildiğini belirterek şunları söyledi:

*Afet Allah’tan gelmedir; doğru. Ama tedbirini alma görevi iktidardadır. Deprem sonrasında yaşananlar, beceriksizlik ürünü olarak ortaya çıktı. Yine tedbir alınmazsa beka sorunu tavan yapar.

*Depremin yaşandığı gün saat 08.00’de Erdoğan’ın bu ülkenin cumhurbaşkanı olarak, muhalefet partilerini bir araya toplayıp fikirlerini alması ve yardım istemesi gerekirdi.

*Çok büyük afet, ancak iktidar eliyle bu ucube sistemin bir sonucu olarak ‘asrın felaketi’n dönüştürüldü. Afet Allah’tan gelmedir doğru. Ama onun tedbirini almak iktidardadır, bu ülkeyi yönetenlerdedir.

“LİYAKATSİZLİK YÜZÜNDEN DEPREM SÜRECİ BECERİKSİZ BİR ŞEKİLDE YÖNETİLDİ”

*Beceriksizliğin tavan yapması, Türkiye’nin tüm kurumlarının içinin boşaltılmış olması, devletin memuru devletin bürokratı olması gerekenlerin iktidar eliyle iktidarın il ve ilçe başkanı gibi çalıştırılmaya zorlanmaları sonucunda devlet dediğimiz kavramın ciddiyeti ortadan kalktı. Ciddiyetin ortadan kalkmasıyla liyakatsizliğin gündemde olması nedeniyle bu deprem sonrasında yaşananlar tamamen beceriksizliğin sonucu olarak ortaya çıktı.

“İSTANBUL’UN BEKA SORUNU TAVAN YAPAR”

*Deprem sonrasında yaşananlar tamamen bir beceriksizliğin sonucu olarak ortaya çıktı. İstanbul depremini aynı beceriksizlikle yönetir ve tedbir almazsak eğer İstanbul depremi gerçekten Türkiye’nin beka sorunu tavan yapar.

 

Kılıçdaroğlu geceyi çadırda geçirdi