Hastaneye kabul edilmeyen Covid-19 hastası genç: Kalacak yerim yok, nefes almakta zorlanıyorum

Yayın tarihi: 12 Eylül 2020 Cumartesi 2:26 pm - Güncelleme: 12 Eylül 2020 Cumartesi 10:28 pm

Tuzla Devlet Hastanesi’nin önünde bekleyen Ensari Koç adlı genç Covid-19’a yakalandığını belirterek, “Hastaneye kabul edilmiyorum. Gidecek ve kalacak yerim yok, günlerdir hastanenin önünde yatıyorum” dedi ve yardım istedi.

Eski CHP milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş’ın Instagram hesabından paylaştığı bir videoda Tuzla Devlet Hastanesi’nin önünde bekleyen Ensari Koç adlı bir genç koronavirüse yakalandığını, gidecek bir yeri olmadığını söyledi.

Yarkadaş’ın, “Sayın Fahrettin Koca sizin ve bakanlığın ilgisine” notuyla paylaştığı videoda genç, “Gaziosmanpaşa’da çalışıyordum. Şantiyeler beni almadı. Şu an Tuzla’dayım, akrabaların yanına geldim, onlar da beni almadı. Başka gidecek yerim yok. Dün gece sokakta kaldım. Hastaneye de yatırılmadım. Nefes almakta zorlanıyorum, halsizim. Öksürüyorum. Çok zor durumdayım. Kimse bana yardım etmiyor” ifadesini kullanıyor.

 

TEDAVİ EDİLDİ

Ensari Koç adlı genç, öğleden sonra Bakan Koca’nın talimatı üzerine Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Bakan Fahrettin Koca, akşam saatlerinde Ensari Koç’un tedavisinin yapıldığı ve hastaneden ayrıldığını Twitter’da duyurdu.

CHP’li Yarkadaş da son durumu sosyal medya hesabında paylaştı. Yarkadaş şunları yazdı:

“Sabah yayınladığım bu videonun ardından, COVİD olduğunu ancak tedavi edilmediğini söyleyen Ensari Koç adlı genç, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın talimatı üzerine, Pendik Eğitim Arş. Hastanesi’ne götürüldü.

İlk testi POZİTİF olan ve ilaç verilen Koç’un 10 Eylül’de yaptırdığı testin sonucunun NEGATİF çıktığı öğrenildi.

Ensari Koç hastaneden ayrıldı.

Az önce kendisiyle konuştum.

Kamuoyuna teşekkür etti.”