Hastaneden kaçan kuduz hastası Suriyeli hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2023 Çarşamba 4:24 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2023 Çarşamba 4:31 pm

Şanlıurfa’da kuduz teşhisiyle kilitli bulunduğu hastane odasından kaçan Suriyeli Hasan Halil Faras, ekipler tarafından yakalanarak karantinaya alınmasının ardından hayatını kaybetti.

Suriye’nin Tel Abyad kentinde başıboş köpeğin ısırdığı 30 yaşındaki  Hasan Halil Faras’a kuduz teşhisi konuldu. 19 Ağustos’ta Tel Abyad’ın sınır komşusu olan Akçakale Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Faras, burada bir odada karantinaya alındı. Faras, bir hasta yakınının cep telefonunu alıp kilitli kaldığı odadan kaçtı. Hasta yakınının ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri arama çalışması başlattı.

Hastaneye 10 kilometre mesafedeki Dibat Mahallesi’nde boş tarlada bulunan Faras’ı ikna etmek için Arapça bilen görevliler çağrıldı. Uzun uğraşların ardından ikna olan Faras, özel kıyafetli ekipler tarafından ambulansla Akçakale Devlet Hastanesi’ne götürüldü. İlçede panik ve tedirginlik yaratan olay üzerine Faras, tedavi için Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Hasan Halil Faras, bu sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Faras’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Suriye’ye gönderildi.

Şanlıurfa’da kuduz hastası hastaneden kaçtı!