Şanlıurfa’da kuduz hastası hastaneden kaçtı!

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2023 Cuma 9:10 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2023 Cuma 9:39 pm

Şanlıurfa’nın Akçakale Devlet Hastanesinde kuduz teşhisiyle kilitli bulunduğu odadan kaçan 30 yaşındaki Suriyeli H. H. F. boş bir tarlada ekipler tarafından yakalanarak karantinaya alınırken, vatandaşlar ise paniğe kapıldı.

Şanlıurfa Akçakale’ye bağlı Dibat Mahallesi’nde iddiaya göre, Suriye’nin Telabyad kentinde başıboş bir köpeğin saldırısı sonucu yaralanan H.H.F., hastaneye kaldırıldı. Kuduz teşhisi konulan H.H.F., sınır komşusu olan Akçakale Devlet Hastanesine sevk edildi. Burada bir odaya muhafaza için konulan H.H.F., kilitli odanın kapısını açarak, hastanede bir kişinin cep telefonunu alıp kaçtı. Cep telefonu gasbedilen hasta yakının ihbarı üzerine hastane polisi, güvenlik kamerası incelemesinde cep telefonunu çalan kişinin kuduz teşhisi konulan H.H.F., olduğunu tespit etti.

Silahını kemerine takmak isterken cinsel organını vurdu!

POLİS  ALARMA GEÇTİ

Akçakale Devlet Hastanesi’nden kaçan H.H.F.’yi bulmak için polis ve sağlık ekipleri arama çalışması başlattı. Kaçan H.H.F. hastaneye 10 kilometre mesafedeki Dibat Mahallesi’nde boş tarlada bulundu. Etrafa korkuyla bakan H.H.F.’nin ikna olması için Arapça bilen görevliler çağrıldı. Uzun bir sürenin ardından ikna edilen H.H.F., özel kıyafetli ekiplerce ambulansla Akçakale Devlet Hastanesine götürüldü. İlçede panik ve tedirginlik yaratan olay üzerine kuduz hastası Suriyeli gencin temasta bulunduğu kişi veya kişilerin tespit çalışması devam ediyor.