“Hastalara yetişemiyoruz, ciddi ölüm riski olanlarla uğraşıyoruz”

Yayın tarihi: 9 Nisan 2021 Cuma 4:22 pm - Güncelleme: 9 Nisan 2021 Cuma 4:22 pm

Türkiye’de vaka sayıları 55 bini geçti. Haseki Hastanesi Yoğun Bakım Başkanı Prof. Dr. Köksal, “Bu hafta başından beri hastalara artık yetişemiyoruz. Ciddi ölüm riski olanlarla uğraşıyoruz” dedi.

Koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesinin ardından vakalar tırmandı. Salgının 14’üncü ayında günlük vaka sayılarının 55 binleri geçtiği Türkiye’nin pek çok merkezinde, neredeyse tüm bölümler yine korona servisine dönüştürülmeye başlandı. Yoğun bakımlar da özellikle 60 yaş altı genç ve orta yaş hastalarla dolması dikkat çekiyor.

Türkiye ve Avrupa bölgesinde en çok Covid hastası tedavi eden merkezlerden biri olan Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Güniz Köksal , “Bu hafta başından itibaren hastalara artık yetişemiyor konumuna geldik diyebilirim” dedi.

Artık daha genç hastaların yoğun bakıma geldiklerini vurgulayarak Prof. Dr. Köksal, “Çoğu aşılanmamış 50-60 yaş grubu, oldukça da ağır geliyorlar. Geçen sene Mart ayında o ilk karşılaştığımız antikor geliştirmemiş toplumdaki ağır seyreden hastalık, şu anda da mutasyonlar nedeniyle bu ağırlığa yol açıyor gibi. Ciddi ölüm riski olan hastalarla uğraşıyoruz” diye konuştu.

Aşı olmanın maskeden kurtulmak anlamına gelmediğini kaydeden Prof. Dr. Köksal, “Aşılı olanlar bağışıklık sistemleri yüksek dahi olsa, taşıyıcı konumda olabilirler” diyerek uyardı.