Hasan Can Kaya RTÜK’e verdi veriştirdi!

Yayın tarihi: 5 Ocak 2022 Çarşamba 12:48 am - Güncelleme: 5 Ocak 2022 Çarşamba 12:07 pm

Konuşanlar‘ adlı programın sunucusu Hasan Can Kaya RTÜK’ün Exxen’e idari para cezası kesmesi hakkında ilk kez konuştu. Kaya, RTÜK’e sert bir dille tepki gösterdi.

Cihangir’de magazincilerin sorularını yanıtlayan Hasan Can Kaya, sunucusu olduğu ‘Konuşanlar’ programına gelen ceza ile ilgili RTÜK’e “Kemal Sunal’a bile sansür uygulayan bir kurum” diyerek çıkıştı.

RTÜK’ün programıyla ilgili idari para cezası vermesinin sorulması üzerine ise, “Çok tutulan mizah işlerinde her seferinde sansür uygulanmıştır. Kemal Sunal’ın dahi ‘Eşoleşek’ kelimesini sansürleyen bir kurum. Benim üzerimden izleyicilerimi, özellikle Z kuşağını eleştirdiler ona üzüldüm. Yoksa umrumda değil. Güldük eğlendik. Mizah, dili bozma yeridir” dedi.

“MUHAFAZAKAR KESİM BİLE BENİ İZLİYOR”

Kaya, “Konuşanlar adlı programı muhafazakarlar da, muhalifler de izliyorlar. Bunların hepsi bizim programda yan yana gülüp eğlenirler. Konuşanlar izleyicisi akıl sağlığı en olgun kesim bence. Kendiyle barışık insanlar kendiyle dalga geçer. Küfürle güldürüyor diyen adamlar hayatında kimseyi güldürmemiştir.” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Hasan Can Kaya’nın ‘Konuşanlar’ programında kullanılan küfür ve argo ifadeler nedeniyle, dijital içerik platformu Exxen’e idari para cezası ve katalogdan çıkarma müeyyidesi uyguladı.

RTÜK, ‘Konuşanlar’ programı hakkında inceleme başlattı

RTÜK’ten Netflix ve Exxen’e yaptırım