HarmonyOS 4 neler sunacak

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2023 Çarşamba 10:00 am - Güncelleme: 8 Ağustos 2023 Salı 6:41 pm

HarmonyOS 4’teki en önemli güncellemelerden biri  ana ekranı özelleştirilebilmesi. Kullanıcılar artık sistem yazı tiplerini, renklerini, saat stillerini ve widget’larını kendi tercihlerine göre değiştirme özgürlüğüne sahip olacaklar.

Bu yenilik, kullanıcıların cihazlarını gerçekten kendilerine ait hale getirmelerine olanak tanıyan çok sayıda kombinasyon ve özelleştirme seçeneği sunacak. Ayrıca, kullanıcılar artık en sevdikleri emojileri seçerek emoji duvar kağıtlarını ve ana ekranlarını ayarlayabilecek.

Emoji paketi

Huawei, HarmonyOS 4’teki emoji paketini de animasyonlu seçenekler sunarak geliştirdi. Kullanıcılar artık bu canlı ve dinamik emojiler aracılığıyla kendilerini daha canlı bir şekilde ifade edebilecekler. Ayrıca, kullanıcıların günlük hava durumunu doğrudan kilit ekranlarından takip etmelerini sağlayan Panorama Hava Durumu adlı yeni bir özellik de eklendi. Hava durumundaki değişikliklerle ilgili gerçek zamanlı güncellemeler sayesinde kullanıcılar bilgi sahibi olabilecek ve günlerini buna göre planlayabilecek.

HarmonyOS 4’teki bildirim merkezi de önemli ölçüde elden geçirildi. Kullanıcılar artık gelen uyarıları tercihlerine göre kategorize edebilecek. Böylece bildirimleri daha iyi organize ve daha kolay yönetebiliyor olacak. Ayrıca, kullanıcılar tercih ettikleri uygulama bildirimlerini bildirim merkezine sabitleyerek, ilgili uygulamayı açmaya gerek kalmadan bildirimlerle doğrudan etkileşime geçebilecek.

HarmonyOS 4

Ark Motoru

Apple’ın Dinamik Adası’ndan ilham alan Huawei, HarmonyOS 4’te Canlı Pencere özelliğini kullanıcılara sunacak. Desteklenen uygulamalar artık gerçek zamanlı uyarıları ve bildirimleri cihaz ekranının köşesinde bulunan hap şeklindeki bir simgede gösterilecek. Kullanıcılar basit bir dokunuşla pencereyi genişletebilecek ve uygulama ile doğrudan etkileşime geçebilecek.

HarmonyOS 4 elden geçirilmiş bir Ark Motoruna sahip. Bu motor %20 daha iyi performans sunarak daha hızlı uygulama başlatma, daha akıcı animasyonlar ve daha az bir güç tüketimi sağlayacak. Ayrıca, HarmonyOS 4 çeşitli güvenlik optimizasyonları da getirecek. . Geliştirilmiş izin izleme seçenekleri, uygulama yükleme uyarıları ve kişisel bilgilere daha sıkı erişim kısıtlamaları buna dahil olacak.

Hangi cihazlara gelecek

HarmonyOS 4’ün herkese açık beta sürümü, bugünden itibaren Mate50, P60 ve Mate X3 gibi popüler seriler de dahil olmak üzere 34 cihaz için Huawei’den temin edilebilecek. Yakın gelecekte, P40, Mate 30, nova 9 ve nova 10 serileri de dahil olmak üzere 35 cihaz daha beta programına eklenecek ve HarmonyOS 4’ün erişimi ve benimsenmesi daha da genişleyecek.

Asus Zenbook 14X OLED (UX3404): Hem hafif hem dayanıklı, ekranıyla da büyüleyici!