Harekatta 3. gün! 5 asker şehit… Suruç ve Nusaybin’de havan saldırısı: Ölü ve yaralılar var

Yayın tarihi: 11 Ekim 2019 Cuma 3:02 pm - Güncelleme: 11 Ekim 2019 Cuma 7:49 pm

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) Fırat’ın doğusundaki YPG hedeflerine yönelik başlatılan ‘Barış Pınarı Harekatı’nda 3’üncü güne girildi. YPG hedeflerinin karadan ve havadan ateş altına alındığı,  SMO unsurlarının karadan ilerleyişinin sürdüğü harekatta, şu ana kadar 342 YPG’linin öldürüldüğü açıklandı. Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Azez’e yakın Türk Silahlı Kuvvetleri’ne YPG/PYD tarafından düzenlenen havanlı saldırıda 3 askerin şehit oldu, 2  askerin de yaralandığı açıklanmıştı. MSB’nin son yaptığı açıklamada 2 askerin daha şehit olduğu duyuruldu. Harekatta toplam şehit olan asker sayısı 5’e yükseldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yapmış olduğu açıklamada, “Tel Abyad’da 8, Rasulayn’da 4 km içeri girdik” denildi.

Suriye’de Fırat’ın doğusundaki terör örgütü PKK/YPG hedeflerine yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nın planlandığı şekilde sürdüğü belirtildi. Milli Savunma Bakanlığı, “Barış Pınarı Harekâtı gece boyunca karadan ve havadan başarıyla sürdürüldü. Tespit edilen hedefler Hava Kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları tarafından ateş altına alındı. Harekât planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor” açıklamasını yaparken harekat kapsamında şu ana kadar 342 terörist öldürüldü.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay TRT World’ canlı yayınında operasyonla ilgili son bilgileri aktardı. Oktay “Tel Abyad’da 8, Rasulayn’da 4 km içeri girdik.” dedi.

Nusaybin – Kamışlı sınırında yaşanan çatışma sırasında gazetecilerin bulunduğu restorana ateş açıldı. Suruç’taki sivillere yönelik havan mermili saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti. Mardin’in Nusaybin ilçe merkezinde de bir eve havan mermisi isabet etti. Ölü ve yaralıların olduğu bildiriliyor.

Kamışlı’da ‘IŞİD saldırısı’

Barış Pınarı Harekatı’nın 3. gününde Suruç’a düşen havan mermisi nedeniyle 2 sivil yaşamını yitirdi.Suriye’de YPG/PKK kontrolü altındaki bir bölgeden Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki sivillerin olduğu noktaya havanlı saldırı düzenlendi. Havan mermisinin bir eve isabet etmesi sonucu 2 sivil hayatını kaybetti. Güvenlik güçlerinin bölgede geniş güvenlik tedbiri aldığı belirtildi. TSK

Suruç’a havan saldırısı: 2 sivil hayatını kaybetti

TSK ÜSSÜNE SALDIRI 3  ŞEHİT 2 YARALI – ŞEHİDİN DOĞUM GÜNÜYDÜ

Suriye’nin Azez Bölgesi Melkiye Askeri Üs Bölgesine teröristlerce yapılan havan saldırısı sonucu Uzman Onbaşı Yunus Mermer ile Uzman Çavuş Abdülhamit Bilgen şehit oldu. Harekatın üçüncü gününde şehit asker sayısı üçe çıktı. Şehit düşen Bilgen’in doğum günü olduğu öğrenildi.

Doğum gününde şehit oldu

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilçesi yakınlarındaki TSK üssüne PYD kontrolündeki Tel Rıfat’tan havanlı saldırı düzenlendi. Havan mermilerinin isabet ettiği üs bölgesindeki 5 asker yaralandı. Yaralı askerler ambulanslarla Kilis’teki hastaneye getirildi. Burada tedaviye alınan askerlerden Uzman Onbaşı Yunus Mermer (25) ile Uzman Çavuş Abdülhamit Bilgen (30) tüm müdahalelere rağmen şehit düştü.

TSK unsurlarına saldırı gerçekleştiren terör örgütü PKK/PYD mevzileri yoğun ateş altına alındı.

Kilis Valisi Recep Soytürk, 1’inci Hudut Alay Komutanı Piyade Kıdemli Albay Mehmet Cihanoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hasan Başaklıgil, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut ile askeri yetkililer hastaneye gelerek yarılıların sağlık durumu ile ilgili bilgi aldı.

Güvenlik önlemleri arttırılırken havan mermilerinin geldiği bölge ise ateş altına alındı.

Çavuşoğlu: Müttefiklerimizden dayanışma bekliyoruz

YPG hedeflerinin savaş uçakları ve topçu birlikleri tarafından ateş altına alınmasıyla karadan da TSK ile SMO unsurları, giriş yaparak, ilerlemeye başladı. Sivillerin zarar görmemesi için hassas davranarak, titizlikle ilerleyen TSK ve SMO birlikleri, bazı noktalarda sıcak çatışmaya girip, YPG’lileri etkisiz hale getirmeye başladı.

RESTORANA ATEŞ AÇILDI

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, Barış Pınarı Harekatını takip eden gazetecilere, Kamışlı tarafından keskin nişancılarla saldırı düzenlendi. Olayda iki gazeteci hafif yaralandı.

Barış Pınarı Harekatının 3’üncü gününde, Nusaybin ilçesinden Kamışlı’da yaşanan gelişmeleri takip eden basın mensuplarına yönelik keskin nişancılar tarafından saldırı düzenlendi. Terör örgütü YPG’liler tarafından düzenlenen saldırı sonucu iki basın mensubu hafif yaralandı.

Yaralı gazeteciler, haber verilmesi üzerine olay yerine giden sağlık ekipleri tarafından tedavi edildi.

RUSYA DİYALOG ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Şam yönetimi ile Kürtler arasındaki diyalog çağrısını yineleyerek, “Suriye’nin kuzeydoğusunda daha fazla istikrarsızlığa izin vermemek önemli” dedi.

NUSAYBİN’DE ETKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ

Nusaybin Belediyesi, kentteki kültür sanat etkinliklerini iptal edildiği duyurdu. Nusaybin Belediyespor-Gençlerbirliği maçı da ileri bir tarihe ertelendi.

YPG’liler gazetecilerin bulunduğu alana kessin nişancılarla saldırdı

15 KÖY TSK KONTROLÜNE GEÇTİ

Havadan ve karadan ateş altına alınan YPG’lilerin kontrolündeki Tel Abyad ile Resulayn kentlerinin kırsalındaki 15 köy, PKK/YPG’den arındırılarak, güvenli hale getirildi. Teröristlerden kurtarılan köylerde tuzaklanmış patlayıcı olup, olmadığının kontrolü yapılırken, buralardaki terör örgütünün tahkimatları da tahrip edildi.

TSK ve SMO askerlerinin, ele geçirdiği köyler ile YPG örgütünün bazı kritik noktalardaki ikmal yollarını da kestiği belirtildi. Ele geçirilen köylerde teröristlerin sığınak ve tünel hazırlayarak, hem sızma girişimi hem de kaçış yolları planladığı, bazı köylerde ise PYD/YPG’lilerin silah ve kamuflajlarını bırakarak, kaçtığı ortaya çıktı.

7 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ, YPG HEDEFLERİ VURULUYOR

Havadan ve karadan ateş altına alınan Tel Abyad, Resulayn ve Kamışlı bölgesindeki YPG’lilerin dün roket ve havan ile düzenlediği saldırılarda, Mardin’in Nusaybin ilçesinde anne ile 2 kızı, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 2 çocuk ve Akçakoca ilçesinde ise 1’i bebek, diğeri memur 2 sivil hayatını kaybetti. Saldırılarda toplam 85 kişi de yaralandı.

Yerleşim bölgelerine tekrar saldırı düzenlenmemesi için YPG hedefleri, yeni günün ilk saatlerinden itibaren topçu birliklerince ateş altına alındı. Türk topçularının obüs ve çok namlulu roketatarlar ile ateş altına aldığı Tel Abyad bölgesinde vurulan hedeflerden yükselen dumanlar, sınır hattından da görüldü.

YPG’LİLER, CAMİLERDE GİZLENİYOR

‘Barış Pınarı Harekatı’nın başlamasının ardından paniğe kapılan YPG’lilerin, özellikle Tel Abyad bölgesinde TSK ve SMO unsurlarının hassasiyetini bildiği için camilere gizlendiği ve buralardan saldırılar düzenlediği belirlendi. Teröristlerin, aynı zamanda insansız hava araçları (İHA) ve savaş uçakları ile görüntü alınmaması için bazı noktalarda lastik yakarak, karartma uyguladığı aynı zamanda sıkça yer değiştirip, gizlenmeye çalıştığı bildirildi.

TSK

Harekat kapsamında, dün çıkan çatışmalarda 1 asker şehit olurken, 3 asker de yaralandı. Türk askerinin ilerleyişini sürdürdüğü harekatta, şu ana kadar 277 terörist etkisiz hale getirildi. Askerlerin hassasiyetle ilerleyişini sürdürdüğü belirtilirken, etkisiz hale getirilen terörist sayısının arttığı, bunun yanı sıra teslim olan ve yaralı ele geçirilen teröristlerin de bulunduğu belirtildi.

Tel Abyad bölgesinde hava ve kara müdahalelerinde yaralanan çok sayıda teröristin ise örgüt militanları tarafından tedavi için Rakka’daki hastanelere götürüldüğü öğrenildi.

SINIRDA ÖNLEMLER EN ÜST SEVİYEDE

Başarıyla sürdürülen harekat kapsamında, teröristlerin saldırdığı sınır hattındaki yerleşim alanlarında ise güvenlik önlemleri en üst seviyede tutuluyor. Akçakale’nin sınır hattına kimse yaklaştırılmazken, bölge sakinlerinin sokaklarda dolaşmaması ve olası roket- havan saldırılarına karşı korunması yönünde hoparlörlerden anonslar yapılıyor. Polislerin önlem aldığı ilçe merkezlerinin Suriye sınırında ise askerler, zırhlı araçlarla teyakkuz halini devam ettiriyor.

SINIRA SEVKİYAT SÜRÜYOR

Öte yandan sınır hattına, TSK ve SMO birliklerinin sevkiyatı da devam ediyor. Gece boyunca Suriye sınırındaki Akçakale’ye, SMO askerleri ve araçları ile TSK’nın zırhlı araçları getirildi. Sınıra zırhlı araçlarla gelen TSK ve SMO unsurlarının, harekat kapsamında sınır ötesinde görev alacağı kaydedildi.

SINIRA SEVKİYAT SÜRÜYOR

Öte yandan sınır hattına, TSK ve SMO birliklerinin sevkiyatı da devam ediyor. Gece boyunca Suriye sınırındaki Akçakale’ye, SMO askerleri ve araçları ile TSK’nın zırhlı araçları getirildi. Sınıra zırhlı araçlarla gelen TSK ve SMO unsurlarının, harekat kapsamında sınır ötesinde görev alacağı kaydedildi.

‘TEL ABYAD’DA 8, RESULAYN’DA 4 KM İÇERİ GİRDİK’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı açıklamada” Tel Abyad’da 8, Rasulayn’da 4 km içeri girdik” dedi.

İKİ ASKER DAHA ŞEHİT OLDU

Milli Savunma Bakanlığı, Zeytin Dalı Harekât bölgesindeki üs bölgesine PKK/YPG tarafından yapılan havan saldırısında 2 askerin şehit olduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Zeytin Dalı Harekât bölgesindeki bir üs bölgemize 11 Ekim 2019 tarihinde PKK/YPG’li teröristlerce yapılan havan saldırısında 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz” ifadeleri kullanıldı.

MSB acı haberi duyurdu: 2 asker şehit oldu