Hamilton 22 saniye geriden gelip yarışı kazandı

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2021 Pazar 5:59 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2021 Pazar 6:00 pm

2021 Formula 1 sezonunun dördüncü yarışı olan İspanya Grand Prix’sini Mercedes pilotu Lewis Hamilton ve Mercedes takımı pitstop stratejisi yaptı. Verstappen’i geçemeyeceğini anlayan Hamilton lastiklerini değiştirdi. Verstappen’in 22,5 saniye gerisinde kalmasına rağmen her tur ortalama 1 saniye hızlı tur atarak yarışın son bölümünde liderliğe geçerek 1. bitirdi

İspanya GP’de nefes kesen yarışı Lewis Hamilton lider bitirdi! Büyük Britanyalı pilot sezonun 4. yarışında 3. galibiyetini aldı.

Kemal Şengül’ün derlediği habere göre; Pit stoplardan sonra Hamilton çok iyi bir tempo yakaladı ve peş peşe hızlı turlar atarak, Verstappen’le arasındaki yedi saniyelik farkı eritti. Sonrasında da Hollandalı pilotla arayı bir saniyenin altına indirdi.

Ancak pistte geçiş yapmak o kadar zordu ki Verstappen’den daha iyi bir tempoya sahip olsa da rakibini geçme fırsatı yakalayamadı.

Mercedes bir noktada Hamilton’ın Verstappen’i bu şekilde geçmesinin zor olduğunu anladı ve 42. turda İngiliz pilotu pite aldı.

Hamilton birkaç tur kullanılmış orta lastiklerle beraber piste geri döndü ve peş peşe hızlı turlar atarak Verstappen’le arayı kapatmaya başladı.

İngiliz pilot açık şekilde tempo avantajına sahipti ve bitime 6 tur kala Hollandalı pilotu yakaladı ve ilk viraja gelirken temiz bir atak yaparak liderliği eline geçirdi.

Sonrasında Hamilton hemen farkı açmaya başladı ve Red Bull da en hızlı tur puanını almak için Verstappen’i pite aldı.

Yarışın kalan kısmında ön bölümde herhangi bir değişiklik yaşanmadı ve galibiyet Mercedes pilotu Hamilton’ın oldu.