Hamile eşini öldüren katilin savunması: Bize büyü yapılmıştı, canavar gibi gördüm

Yayın tarihi: 16 Kasım 2023 Perşembe 2:12 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2023 Perşembe 2:12 pm

Şanlıurfa’da 5 aylık hamile eşi Fidda Uzun’u tüfekle öldüren Ahmet Uzun sorgusunda, “Bize büyü yapılmıştı. Olay gecesi uyurken, yanımda yatan eşimi canavar gibi gördüm ve beni öldüreceği düşüncesiyle ateş ederek öldürdüm” dedi.

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde dün gece saatlerinde meydana gelen olayda iddiaya göre, Uzun ailesinin evinden silah sesi geldiğini duyanlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine gelen ekipler, evde hamile Fidda Uzun’u kanlar içerisinde yerde yatarken buldu. Ekiplerin hayatını kaybettiği belirlenen Fidda Uzun’un cenazesi otopsi için morga götürülürdü.

SUÇ ALETİYLE YAKALANDI

Jandarma ekiplerinin evin arka bahçesinde suç aleti tüfekle birlikte yakaladığı Fidda Uzun’un eşi Ahmet Uzun gözaltına alındı. İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülen Uzun, ilk ifadesinde temizlediği tüfeğini asmak istediği sırada kazayla ateş alması sonucu olayın meydana geldiğini iddia etti.

‘BİZE BÜYÜ YAPILMIŞTI’

Olayın gece geç saatlerde gerçekleşmiş olmasından şüphelenen jandarma ekiplerinin sorguladığı Ahmet Uzun, eşine ve kendisine büyü yapıldığını düşündüğü için öldürdüğünü itiraf etti. 1 yıl önce eşiyle severek evlendiğini belirten Ahmet Uzun, “Eşim ile evin dışında olduğumuz zamanlarda çok iyiydik. Aramızda hiçbir sorun yaşamıyorduk, Eve girdiğimiz zaman huzurumuz kaçıyor ve sürekli kavga ediyorduk. Son günlerde evde çok sayıda muska ve Arapça yazılı kağıt parçaları vardı. Bize büyü yapılmıştı. Olay gecesi uyurken, yanımda yatan eşimi canavar gibi gördüm ve beni öldüreceği düşüncesiyle ateş ederek öldürdüm” dedi.

Ahmet Uzun’un daha önce de psikolojik sorunları nedeniyle tedavi gördüğü öğrenildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ahmet Uzun, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine konuldu.

Hamile kadını boğarak katleden cani ‘bahane’ bildirdi! “Benimle televizyon izlemedi”