Hamile eşini öldüren Ayhan Yılmaz için ağırlaştırılmış müebbet istemi

Yayın tarihi: 16 Kasım 2022 Çarşamba 4:11 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2022 Çarşamba 4:11 pm

Isparta’da, 4 buçuk aylık hamile eşi 27 yaşındaki Rabia Yılmaz‘ı öldürüp, kayınvalidesi Ayfer Aydınlı’yı yaraladığı suçlamasıyla tutuklanan 42 yaşındaki Ayhan Yılmaz hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Olay, 21 Haziran’da, Hızırbey Mahallesi 111’inci Cadde’deki 3 katlı apartmanın 3’üncü katında meydana geldi. Ayhan Yılmaz, eşi 4 buçuk aylık hamile Rabia Yılmaz’ın annesinin evine geldi. Çift arasında çıkan tartışmanın ardından Ayhan Yılmaz, yanında getirdiği tabancayla Rabia Yılmaz ve annesi Ayfer Aydınlı’ya ateş edip olay yerinden kaçtı. Silah sesini duyan çevredekilerin ihbarıyla eve polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibi Rabia Yılmaz ve karnındaki bebeğinin yaşamlarını yitirdiğini belirledi. Ayfer Aydınlı ise başını sıyıran kurşun nedeniyle yaralandı. Olaydan 1 gün sonra emniyete gelip teslim olan Ayhan Yılmaz, ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Olayla ilgili hazırlanan iddianame, 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Ayhan Yılmaz hakkında, eşi Rabia Yılmaz’a karşı ‘tasarlayarak kadın olan eşe karşı kasten öldürme’, kayınvalidesi Ayfer Aydınlı’ya karşı ise ‘kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘konut dokunulmazlığını ihlal etme’, ‘ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma’ suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istendi.

TEDBİR KARARINI İHLAL ETMİŞ

İddianamede, Ayhan Yılmaz hakkında olay günü 60 gün süreyle tedbir kararı uygulanmasına hükmedilen kararın saat 14.00’da tebliğ edildiği de belirtildi. Yine aynı gün Rabia Yılmaz’ın 17.50’de tedbir kararını ihlal etmesinden dolayı müracaatta bulunduğu, bu nedenle Ayhan Yılmaz’ın arandığı ancak kendisinin il dışında bulunduğu ve ertesi gün müracaata geleceğini beyan ettiğine de iddianamede yer verildi.

Kadın cinayeti! Bursa’da bir kadın evinde bıçaklanmış halde bulundu