Hamil Altıntop’tan “Mahremiyet”li VAR kayıtları açıklaması

Yayın tarihi: 9 Ocak 2023 Pazartesi 3:28 pm - Güncelleme: 9 Ocak 2023 Pazartesi 3:28 pm

TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, “Biz ‘VAR’ detaylarını paylaşmakla aslında mahremiyetimizi gösterdik” dedi.

Antalya’da düzenlenen bir organizasyona katılmak için şehre gelen Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Hamit Altıntop, VAR kayıtlarının yayınlanmasının TFF’nin şeffaflığa verdiği önemin göstergesi olduğunu söyledi.

Altıntop, “TFF Başkanımız Mehmet Büyükekşi ile belirlediğimiz ana başlıklar vardı. Şeffaflık, adil olmak, rekabetçi olmak, diğer ülkelere karşı ligin iyi olması gerektiğinden bahsettik ve eğitime önem vermek. Biz ‘VAR’ detaylarını paylaşmakla aslında mahremiyetimizi gösterdik. İnsanların bunun farkında olması gerekiyor. Yani ne kadar şeffaf olduğumuzu, ne kadar ciddi olduğumuzu, ne kadar gayret içinde olduğumuzun altını çizmek için bunu yaptık. Burada hiç bir şekilde oyun yok, hiç bir şekilde bir tarafın üstüne oynama yok veya ön plana çıkarma söz konusu olamaz” dedi.

“HAKEMLERİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUKLARINI GÖSTERMEK İÇİN”

Hamit Altıntop ayrıca, VAR kayıtlarının açıklanmasının hakemlerin ne kadar önemli olduklarını göstermek için yapıldığını söyledi.

Altıntop, “Bunun bir istisna olduğunu zaten TFF Başkanımız Mehmet Büyükekşi söyledi. İlk başta hakemlerimize sahip çıkmıyormuş gibi görünebilir, aksine ilk günden itibaren ne kadar değerli olduklarını, ne kadar önemli olduklarını, bu oyunun çok önemli paydaşlarından biri olduklarını, onlara sahip çıkmamız gerektiğinin altını her zaman çizerek söylüyoruz” şeklinde konuştu.

Altı hakem Süper Lig’e yükseldi, VAR hakemi sayısı arttırıldı!