Hamas’tan dikkat çeken çıkış! ” Savaşı ABD yönetiyor”

Yayın tarihi: 23 Ekim 2023 Pazartesi 6:15 am - Güncelleme: 23 Ekim 2023 Pazartesi 6:23 am

Hamas’ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal Gazze Forumu’nda yaptığı açıklamada “Gazze’deki savaşın, ABD’nin yönettiği küresel bir savaşa dönüştüğünü” söyledi.

Meşal, Türkiye’deki yaklaşık 60 Arap örgütünün İstanbul’da düzenlediği “Gazze Forumu”na video konferans yöntemiyle katıldı. Hamas yetkilisi, Gazze halkının, 16 yıldır devam eden abluka ve birbiri ardına gelen savaşlara rağmen dev bir direniş gücüne sahip olduğunu vurguladı.

SİYONİST İNKİTAMA DÖNÜŞTÜ

Filistinli silahlı grupların, kutsal mekanların geri alınması ve kurtuluş için büyük bir adım attığını savunan Meşal, olayların daha sonra okulların, camilerin, hastanelerin ve evlerin yıkıldığı bir Siyonist intikamına dönüştüğünü vurguladı.

ABD ve Batılı ülkelerin, İsrail’in Gazze’ye saldırılarına yeşil ışık yaktığını ifade eden Meşal, Gazze’de “yakıp yıkma taktiği” uygulandığını ve bundan amacın da “direnişi, Hamas’ı ve ona verilen halk desteğini yok etmek olduğunu” belirtti.

ABD’NİN YÖNETTİĞİ BİR SAVAŞA DÖNDÜ

Meşal, “Gazze’deki savaşın, Mescid-i Aksa’ya destek için başladığını ardından korkak bir intikamla (İsrail’in saldırıları) devam ettiğini bugün ise ABD’nin sadece desteklemekle kalmayıp yönettiği küresel bir savaşa dönüştüğünü” vurguladı. Gazze’ye insani yardım, direniş güçlerine silah desteği verilmesi gerektiğini söyleyen Meşal, her gün sokağa inilerek saldırıların protesto edilmesi ve ayrıca medyada Filistin “anlatısının” gündeme getirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Hamas-İsrail savaşında 17.gün! İsrail Gazze’ye yoğun saldırı başlattı

(AA)