Hamas liderinden İsrail’e rest! “Olmadığımız olmadığı her türlü senaryo hayal”

Yayın tarihi: 14 Aralık 2023 Perşembe 10:24 am - Güncelleme: 14 Aralık 2023 Perşembe 10:24 am

Hamas lideri Haniye, İsrail’ yöneticilerinin sık sık dillendirdiği ‘Hamas’ı yok etme’ hedeflerine gönderme yaparak “Gazze’nin geleceğine ilişkin içinde Hamas ve direniş gruplarının olmadığı her türlü senaryo vehimdir, hayaldir” dedi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Hamas’ın Telegram hesabında yer alan açıklamasında, Filistin halkının ve direnişinin güçlü, kararlı ve sabırlı olduğunu, İsrail işgalinin son bulacağına inancının tam olduğunu kaydetti. Hamas yönetiminin uluslararası kuruluşlarla temaslarının devam ettiğini aktaran Haniye, Filistin halkının acılarının hafifletilmesi ve yardımların ulaşması için çalıştıklarını belirtti.

Haniye açıklamasında, “Gazze’nin geleceğine ilişkin içinde Hamas ve (Filistin) direniş gruplarının olmadığı her türlü senaryo vehimdir, hayaldir” ifadelerini kullandı.

Arap ve İslam ülkelerine Filistin halkının mücadelesine destek olma çağrısında bulunan Haniye şunları söyledi:

“Arap ve İslam toplumlarına İsrail saldırıları ile orantılı olarak eylem kapsamını genişletme çağrısı yapıyoruz ki, tarih nüfusu bir buçuk milyarı aşan ümmetin, toprakları, mukaddesatı ve onuru adına mücadele eden evlatları (Filistin halkı) için elinden geleni yapmadığını yazmasın”

ABD’den Türkiye bağlantılı Hamas liderlerine yaptırım kararı

Kaynak: TELE1