Hamas-İsrail Savaşı nedeniyle ülkeden çıkamamıştı! ‘Ali Koç İsrail’de kurtarma operasyonu yaptı’ iddiası

Yayın tarihi: 13 Ekim 2023 Cuma 12:35 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2023 Cuma 12:35 pm

Fenerbahçe’nin forveti Michy Batshuayi‘nin İsrail’de forma giyen kardeşi Aaron Leya Iseka, Ali Koç’un kurtarma operasyonu ile ülkeden çıkarıldığı öne sürüldü.

İsrail ve Hamas arasında çıkan savaşta 7. günde de gerginlik sürerken Fenerbahçe’nin yıldız forvet oyuncusu Michy Batshuayi’nin İsrail’de forma giyen kardeşi ülkeden çıkamadı. İddiaya göre, devreye giren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Batshuayi’nin kardeşi olan Aaron Leya Iseka’yı büyük uğraşlardan sonra kurtardı. Çatışmalar başlamasının ardından Iseka, İsrail’deki kulübü Hapoel Hedra ile ayrılık konusunda anlaşmaya vardı.

PFDK’den Fenerbahçe ve 3 Süper Lig takımına para cezası

ALİ KOÇ DEVREYE GİRDİ İDDİASI

Hava saldırılarının yaşanması nedeniyle Batshuayi’nin kardeşi Iseka ülkeden ayrılamazken Batshuayi, Başkan Ali Koç’tan ricada bulunarak kardeşinin İsrail’den çıkarılmasını istediği, Ali Koç’un da devreye girerek üst düzey bağlantıları sayesinde Iseka’yı İsrail’den çıkardığı öne sürüldü.

Hamas operasyonu başladığı ilk dönemde sığınakta bulunan Iseka’nın Temsilcisi Peter Smeets, Belçika’nın Het Laatste Nieuws gazetesine şu açıklamayı yaptı:

“Buna güvenlik nedeniyle başkan karar verdi. Yerelde çok fazla acı var ve Leya Iseka geçen sezon Türkiye’de kiralık olarak görev yaptığı sırada zaten depremi yaşamıştı ki bu da çok duygulandırıcıydı. İsrail’de bu artık siyasi-dini bir sorundur. Aslında bunun hakkında konuşmak istemiyor. Takım arkadaşlarını geride bırakmak Leya Iseka’nın canını acıtıyor. Lige iyi başladı ve takımda kendini iyi hissetti. Artık Belçika’da bireysel olarak antrenman yapacak. Hadera ve Barnsley ile yakın temas halindeyiz ve İsrail’deki durumu günlük olarak izliyoruz.”