Hamas İsrail istihbaratını 18 ay boyunca böyle kandırdı

Yayın tarihi: 7 Kasım 2023 Salı 12:20 pm - Güncelleme: 7 Kasım 2023 Salı 12:20 pm

İsrail’de İbranice yayın yapan Walla internet sitesi, Hamas‘ın 7 Ekim’deki saldırısı öncesinde 18 ay boyunca İsrail istihbaratını nasıl kandırdığı yazdı.

Anadolu Ajansı’nın Walla internet sitesinden derlediği haberinde, Hamas ve Filistinli grupların 7 Ekim sabahında düzenlediği “Aksa Tufanı” operasyonu öncesinde yürütülen “aldatmacaya” ilişkin ayrıntılara yer verildi.

Hamas’ın operasyondan 18 ay önceki sürede, “eğitim videolarını kasıtlı olarak paylaştığı” belirtilen haberde, söz konusu grubun “gülünç ve profesyonellikten uzak” tatbikatlar düzenleyerek İsrail istihbaratını yanlış yönlendirdiği aktarıldı.

İsrail-Hamas savaşında bir ay geride kaldı! Ölü sayısı Ukrayna-Rusya savaşını geçti

KASITLI OLARAK VİDEO PAYLAŞTILAR

Haberde, Hamas’ın, 7 Ekim öncesinde mensuplarının tatbikatlarına ilişkin kasıtlı olarak bilgiler ve videolar paylaşırken, İsrail istihbarat servislerini “rutin bir eğitim yaptığı” şeklinde yönlendirdiği belirtildi. “Hamas, 18 ay boyunca aldatmaca yaparak sürpriz bir şekilde büyük bir saldırıya hazırlandı.” ifadelerine yer verilen haberde, rutin halini alan tatbikatların Filistin medyasında da yayınlandığı kaydedildi.

DUYULARI KÖRELTİLDİ

İsrailli üst düzey komutanların, “teyakkuz durumuna geçmemeleri” için İsrail ordusunun ve istihbaratının bu şekilde “duyularının köreltildiği” kaydedildi.

PROFESYONELLİKTEN UZAK TATBİKATLAR

Haberde Hamas’ın tatbikatlarında “denize doğru füzelerin fırlatıldığı, menzilin ölçüldüğü ve cephane eğitimlerinin verildiği” bilgisi yer aldı. Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın, uyguladığı “aldatma ve alıştırma operasyonu” kapsamında, tatbikat klipleri hazırladığı vurgulandı.

Hamas’tan İsrail’e tehdit! “Yok edene kadar tekrarlayacağız”

Tatbikat videolarında ateş çemberinden atlayan, yerde yuvarlanan, motosikletten veya arabalardan atlayan Hamas mensuplarının İsrail istihbaratı tarafından “saçma ve profesyonellikten uzak” bulunduğu ifade edildi.

(AA)