Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık: Meslektaşlarımız test bulamıyor

Yayın tarihi: 9 Mart 2021 Salı 7:00 pm - Güncelleme: 9 Mart 2021 Salı 7:01 pm

Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık TELE1 Ana Haber’de yaptığı açıklamada, sağlık emekçilerinin PCR testi bulamadığını duyurdu.

Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Saltık, Begümhan Aydoğan’ın sunduğu TELE1 Ana Haber’e katıldı. Sağlık emekçilerinin PCR testine erişemediğini söyleyen Saltık, “Deneme yanılma ile salgın yönetimi yapılıyor. Yeniden bi r kapanma olduğunda da gerekçe açık. 1 Mart’tan hemen önceki rakamlar 8 bindi. Şimdi bu rakamlar 113 bini geçti. Yüzde 50’den fazla artış var. Ama bu rakamlar aslında daha fazla. Çünkü test sayısı da çok az. DSÖ Türkiye için 400 bin test öneriyor. Meslektaşlarımız test bulamadığını söylüyor. İl il test sayılarının verilmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

 MUTANTLARI YAKALAMAKTA GECİKTİK

Mutasyon bütün dünyaya yayılmış durumda. Türkiye mutantları yakalamakta gecikti. Şimdiki testlerimizdeki duyarlılık daha da azaldı. 81 ilden ilan edilen bir haftalık veriler var. Hepimizi aptal yerine koyuyorlar.

4 MİLYON İNSAN AŞILANMALI, BU İŞ BÖYLE GİTMEZ

Gerçekte il ve ilçelerdeki kurullar özgürdür. Ama bunlar merkezden sürekli yönlendiriyorlar. Mesela Trabzon tek başına nasıl karar verebilir. Günde 4 milyon insan aşılanmalı. Bunun yolunu bulacaksınız. Yoksa bu iş böyle gitmez.