Haldun Solmaztürk’ten yerel seçim değerlendirmesi: MHP’de değişim kaçınılmaz

Yayın tarihi: 8 Nisan 2024 Pazartesi 2:05 pm - Güncelleme: 8 Nisan 2024 Pazartesi 2:05 pm

Haber: Bişar Arslan

Siyaset Bilimci Haldun Solmaztürk, yerel seçim sonuçlarının partilerdeki yansımasını değerlendirdi. Solmaztürk, MHP’de bir değişimin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Siyaset Bilimci Dr. Haldun Solmaztürk, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin seçimlerin sonuçlarını analiz etti. Solmaztürk, TELE1’de ‘Türkiye’nin Yönü’ programında yerel seçim sonuçlarının hem muhalefet partilerinin hem de Cumhur İttifakı partilerini nasıl etkileyeceğini değerlendirdi.

Solmaztürk, “CHP’deki değişimle başlayan bir sürecin ilk aşamalarındayız. İYİ Parti’de bu süreç devam edecek kaçınılmaz olarak. Hemen arkasından Milliyetçi Hareket Partisi’nde bir değişim olacağını öngörüyorum. O da çok açık, kaçınılmaz. Ve bu yakın zamanda olacak. Buna paralel AKP içinde bir değişim mutlaka olacak. Bu değişim partiyi gerçekten değiştirecek mi? Mümkün değil.” dedi.

‘YENİDEN REFAH AKP’NİN YERİNİ GEÇEMEZ’

Yeniden Refah Partisi’nin bir atılım yaptığını söyleyen Solmaztürk, “Tabi ki AKP’nin yerini geçeceğini düşünemem. Öyle bir şey düşünülmemeli bence. Ancak Türk siyasetinde babasının dönemindekine benzer 94 ve sonrası döneme benzer bir başarı yakaladı veya yakalamak üzere. Kendi tabanına hangi mesajların dokunacağını iyi biliyor ve onları iyi seslendiriyor. Tarikatlar ve cemaatlerle ilişkisi göründüğü kadarıyla fena değil. Dolayısıyla bir yere kadar gidebilir ama gideceği yerin bir sınırı var. Yani AKP’nin yerine gelmesi mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

Seçimi kazanan MHP’li başkandan AKP’li rakibine ‘talan’ suçlaması

Kaynak: HABER MERKEZİ