Haldun Solmaztürk, Özdağ ile “gizli anlaşma” sonrası sert çıktı! “Bunu ne uğruna yapıyorsunuz?”

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2023 Salı 12:28 am - Güncelleme: 25 Temmuz 2023 Salı 12:28 am

Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, CHP Lideri Kılıçdaroğlu‘na olan vatandaştaki güvenin Zafer Partisi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ ile yapılan “gizli anlaşma”nın ortaya çıkması ile kırıldığını ifade ederek, “Bunu niçin yapıyorsunuz, ne uğruna yapıyorsunuz?” dedi.

Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, “Türkiye’nin Geleceği” programında gündemi değerlendirdi. Solmaztürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının Cumhuriyet Halk Partisi’ni yönetemediğini ve Türkiye’nin içinde bulunduğu durumda ağır sorumluluğunun olduğunu belirtti.

“EN GEÇ 28 MAYIS’TA GÖREVİ BIRAKMALIYDI”

“En geç 28 Mayıs gecesi görevi bırakma kararını açıklaması gereken Kılıçdaroğlu, büyük bir inatla buna direniyor. Belli ki etrafındaki ekip de ona destek veriyor. Bunun sonu yok. Beyhude çaba” ifadelerini kullanan Solmaztürk, muhalefetin genelinde ve CHP tabanında çok büyük bir hayal kırıklığı ve öfke olduğunu söyledi.

Özdağ ile protokolü doğrulayan Kılıçdaroğlu’ndan zoom toplantısı ve kurultay açıklaması

“NİÇİN, NE UĞRUNA YAPIYORSUNUZ?”

Seçmendeki hayalkırıklığı ve öfkeye tam bir güven kaybının da yeni eklendiğini söyleyen Solmaztürk sözlerini şöyle sürdürdü:

“CHP Genel Başkanı’nın Zafer Partisi Genel Başkanı ile ikili ve başka kimsenin bilmediği, diğer ortaklarından ve kendi en yakın çalışma arkadaşlarından -bunların içerisinde Parti Sözcüsü Faik Öztrak da var- sakladığı bir anlaşma var. Bu anlaşmanın yapılmış olması bence, kabul edilebilir bir şey değil. Siz beş başka partiyle ortaklığa giriyorsunuz. İyi yönetim ve demokrasi vaadiyle bügünkü otokratik yönetimden çok daha şeffaf, çok daha iyi bir sisteme dönmek için yola çıkıyorsunuz ama bambaşka bir motivasyonla başka bir parti başkanıyla böyle bir anlaşma yapıyorsunuz. Ona 3 bakanlık ve MİT Müsteşarlığı gibi çok güçlü konumu temsil eden bir vaatte bulunuyorsunuz. İmza atıyorsunuz ve başka hiç kimse bunu bilmiyor ve en yakın arkadaşlarınız da bunu bilmiyorlar.

Daha vahimi şu; bunu niçin yapıyorsunuz, ne uğruna yapıyorsunuz?”

Özdağ’dan ‘gizli’ protokol çıkışı!

“BUNDAN SONRA KEMAL BEY’İN KOLTUKTA OTURMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Gelecek Partisi genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sorduğu zaman Kılıçdaroğlu’nun durumu yalanladığına dair açıklama yaptığını ve CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın da soru üzerine böyle bir anlaşmayı yalanladığını ifade eden Solmaztürk, daha sonra Kılıçdaroğlu’nun çıktığı bir programda söz konusu anlaşmayı “sanki son derece doğal bir şeymiş gibi” kabul ettiğini hatırlattı. Solmaztürk, “Bundan sonra artık Kemal Bey’in o koltukta bir saniye dahi oturması mümkün değil. Bu öfke, hayalkırıklığı ve güven kaybına rağmen hala nasıl partinin başında kalabiliyor?” dedi.

Ümit Özdağ: Kemal Bey ‘yok’ derse belge paylaşırım

“PARTİ PARALİZE OLMUŞ DURUMDA”

Solmaztürk ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun katıldığı canlı yayında medyayı ülke sorunları yerine CHP’nin iç meselelerini tartışmakla “suçladığını” belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Tartışan bizleriz zaten. Öbür taraf hayatından memnun. Rüyalarında görseler hayra yormazlar böyle bir şeyin olabileceğini. Kemal bey bütün bu olanlardan sonra bizleri suçluyor. Kemal Bey’e birisinin şunu anlatması lazım; şu anda bütün sorunlarımızın başında ülkede ana muhalefet partisinin paralize olmuş hali var. Parti paralize olmuş durumda. Asıl sorunumuz bu. Bunun bir an önce giderilmesi lazım

Kılıçdaroğlu, partinin başında kaldığı sürece bu paralize olma durumu sürecektir. Eğer bir düzelme olacaksa bir an önce, mümkünse bu gece, sayın Kılıçdaroğlu partinin başından ayrılma, kurultaya gitme ve aday olmama kararını açıklaması gerekir. Bu bir yolu açar ancak olmadığı sürece bütün yollar kapalıdır. Gemi karaya oturdu, hareket etmiyor. O gelsin, bu gelsin ayrı konu. Partide siyaset yapma anlayışının, şeklinin tümüyle değişmesi gerekiyor”