Hakkında soruşturma açılan SOL Parti Sözcüsü Önder İşleyen: Mücadelemizin ne kadar haklı olduğunun yeni ispatı

Yayın tarihi: 9 Aralık 2023 Cumartesi 1:09 pm - Güncelleme: 9 Aralık 2023 Cumartesi 1:09 pm

SOL Parti Sözcüsü Önder İşleyen, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kendisi hakkında açtığı soruşturmayı, “Bu soruşturmanın kendisi bile mücadelemizin ne kadar haklı olduğunun yeni bir ispatından başka bir şey değildir” sözleriyle değerlendirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı; SOL Parti Sözcüsü Önder İşleyen hakkında, yedi yıl boyunca yaptığı konuşma ve yazdığı yazıları gerekçe göstererek, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ ve ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılamak’ suçlamalarıyla soruşturma başlattı. İfadesini veren İşleyen, hakkında hazırlanan 80 sayfa rapordaki her andan gurur duyduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“SOL PARTİ’NİN MÜCADELESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMA”

“Bu soruşturma şahsıma yönelik bireysel soruşturma olmanın ötesinde parçası olduğum, Sözcülük görevini yürüttüğüm SOL Parti’nin mücadelesine ilişkin bir soruşturmadır. SOL Parti, AKP’ye karşı mücadelenin onurunu taşıyan bir parti. Devrimci mücadelenin 50 yıllık birikiminin onurunu taşıyan bir parti.

Onların 7 yıl geriye giderek 80 sayfa bir raporla ortaya koydukları her an ile gurur duyduğumuzun herkesin bilmesini isteriz. Çünkü bu mücadelemiz ülkeyi bir avuç sömürücünün, soyguncunun eline teslim etmeme mücadelesiydi. Bu mücadelemiz memlekete sahip çıkma; onu parsel parsel satanlara, birikimlerini elden çıkaranlara, yerli yabancı tekellere peşkeş çekenlere bir karşı duruştu. Bu ülkenin gençlerinin, kadınlarının geleceğini çalan, onlar üzerindeki faşist baskılara karşı bir duruştu. Mücadelemiz emekçileri sürükledikleri sefalete ve açlığa karşı bir mücadeleydi. Bunun tamamının elbette arkasındayız.

Bu soruşturmanın kendisi bile mücadelemizin ne kadar haklı olduğunun yeni bir ispatından başka bir şey değildir. Kararlılığımız devam edecek, elbette ki ülkenin emekçilerinin, ezilenlerinin haklarını ve geleceğini kazanma mücadelesini ileri taşıyacağız. AKP’nin şimdi yukarıdan aşağıya bütün bir toplumu baskılayarak rejimi derinleştirme çabaları karşısında onların saldırdığı her mevziiyi bir direniş mevziisine çevirerek mücadelemiz devam edecek. Bu tür soruşturmalar bizim kararlılığımızı pekiştirir, mücadelemizin haklılığını ortaya koyar. Mücadeleye devam.”

ANKA

Murat Ongun hakkındaki soruşturmaya takipsizlik kararı

Kaynak: TELE1