Hakkari’de heyelan meydana gelen yolda zincirleme kaza: 3 ölü

Yayın tarihi: 12 Nisan 2023 Çarşamba 7:52 pm - Güncelleme: 12 Nisan 2023 Çarşamba 7:52 pm

Hakkari – Van karayolunda yolcu otobüsünün karşı yönden gelen TIR ve minibüsle kafa kafaya çarpıştı. Kazada üç kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi de yaralandı.

Hakkari- Van karayolunun 50’nci kilometresindeki Sarıtaş köyü yakınlarında meydana geldi. Yüksekova yönünden Van’a gitmekte olan yolcu otobüsü, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda, karşı yönden gelen TIR ve minibüs ile kafa kafaya çarpıştı.

İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda sağlık, jandarma ve AFAD ekibi sevk edildi. Kaza yerine gelen ekiplerce yapılan incelemede üç kişinin yaşamını yitirdiği, 7 kişinin de yaralandığı belirlendi.

Yaralılar, ilk müdahalenin ardından Yüksekova ve Van’ın Başkale ilçesindeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Yaşamını yitiren ve kimlikleri henüz belirlenemeyen üç kişinin cansız bedeni ise kaza yerinde yapılan incelemenin ardından morga götürüldü.

YOLLARDA HEYELAN MEYDANA GELDİ

Hakkari- Van kara yolu, yağış nedeniyle 4 noktada meydana gelen heyelan nedeniyle kapandı. Yollar karayolları ekiplerinin çalışması sonrası yeniden kullanıma açıldı.