Hafize Gaye Erkan görevden almıştı! Gizem Uzuner’den istifa paylaşımı

Yayın tarihi: 19 Eylül 2023 Salı 2:19 pm - Güncelleme: 19 Eylül 2023 Salı 3:02 pm

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan‘ın atadıktan sonra İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü görevinden aldığı Gizem Uzuner, istifa ettiğini açıkladı.

Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, haziran ayında göreve gelince Dış İlişkiler Genel Müdürü Gizem Uzuner’i görevden aldı. Görevinden alınan Gizem Uzuner dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile istifa ettiğini duyurdu.

Hafize Gaye Erkan’dan ‘enflasyon’ mesajı

Gizem Uzuner yaptığı paylaşımda, “Devlete hizmet olarak görüp kabul ettiğim ve bir yılı aşkın süredir görev aldığım Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan bu ay itibarıyla istifa ederek ayrılmış bulunuyorum. Ömürlük deneyimler edindiğim bu yolculuğuma eşlik eden tüm yöneticilerime, İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü çalışanlarına ve İdare Merkezi’ndeki tüm mesai arkadaşlarıma, danışman olarak görevimi sürdürdüğüm kısa sürede desteğini esirgemeyen tüm TCMB mensuplarına çok teşekkür ederim” dedi.

Merkez Bankası’nın tahmini yine yükseldi! İşte dolar, faiz ve enflasyon beklentileri

Açıklamasında, “Özel sektörde sürdüreceğim bundan sonraki kariyer durağıma dair adresimi yakın zamanda sizlerle paylaşacağım” ifadesine yer veren Gizem Uzuner’in tekrar spikerliğe döneceği iddia edildi.

1 Ekim’de açılacak Meclis’te Hafize Gaye Erkan sunum yapacak