Hadi Özışık kimdir?

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2021 Çarşamba 1:54 pm - Güncelleme: 19 Mayıs 2021 Çarşamba 1:54 pm

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Twitter hesabından ‘aracı ‘ Hadi Özışık ile yaptığı görüşmenin videosunu paylaşması üzerine, ‘Hadi Özışık kimdir?’ sorusu en çok merak edilenler arasında yer aldı. Hadi Özışık kimdir, gazetecilik kariyeri nasıl başladı ve devam etti? İşte bu soruların yanıtları…

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’le olan telefon görüşmesinin kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından Hadi Özışık, sosyal medyanın gündeminden düşmüyor. Özışık’ın kim olduğu ise herkes tarafından merak ediliyor. İşte Hadi Özışık’ın hayatı ve kariyeri…

Hadi Özışık 1962 yılında Iğdır’da doğdu. Gazetecilik mesleğine 1982 yılında 20 yaşındayken Edebiyat öğretmeni Ali Kafkasyalı’nın tavsiyesi üzerine Kars’ta yayın yapan Hüryurt gazetesinde köşe yazarlığıyla adım attı. Dört yıl sonra 1986’da ise Türkiye Gazetesi’nde adliye muhabiri olarak devam etti. Özışık, daha sonra Günaydın Gazetesi, Bugün Gazetesi, Meydan Gazetesi, Milliyet Haber Ajansı, Yeni Günaydın Gazetesi, HBB Televizyonu, Kanal 6, Sağduyu Gazetesi, Tercüman Gazetesi ve Star Gazetesi’nde muhabir, yönetici ve köşe yazarı olarak çalıştı. Best FM’de bir süre ‘Konuşan Türkiye’ programını sunduktan sonra, TGRT Haber’de ‘Basın Odası’ programını yaptı.

SÜLEYMAN SOYLU İLE BÖYLE TANIŞTI

Hadi Özışık, 28 Şubat sürecinde Yeni Günaydın Gazetesi’nin kapatılmasıyla birlikte işsiz kalınca Süleyman Soylu’nun yanında basın danışmanlığı yaptı ve İnternet’le 1999 yılında tanıştı.

5 Mayıs 2000 yılında ‘internethaber.com’u kuran ÖZışık, Gazeteoku.com, İnternetspor.com, Gazeteciler.com, Memurhaber.com, Elmaelma.com, Sporoku.com, Ekofinans.com sitelerinin de sahibidir.

SOYLU’YU ANLATTI: SOYLU ‘HADİ AĞA’ DİYORMUŞ

İşsiz kaldığı dönemin ardından Soylu’nun basın danışmanlığını yapan Hadi Özışık, Soylu ile nasıl tanıştığını da anlatmıştı. “Soylu bana çok iyi imkanlar sağladı.” diyen Özışık, konuşmasının tamamında şunları söylemişti:

“Ankara’dan İstanbul’a nasıl geldim? Süleyman Soylu aradı. O bana şöyle hitap eder; ‘Hadi Ağa’. ‘Sana bir şey söyleyeceğim ama hakikaten utanarak söylüyorum. Biz Doğru Yol Partisi iktidarı döneminde hiç bir şey yapamadık ve sizler böyle işsiz kaldınız. Elimizden de bir şey gelmiyor. Fakat şu anda benim elimden bir şey geliyor. Eğer bana kırılmazsan, Gaziosmanpaşa belediye başkan adayı olacağım, bana danışmanlık yapar mısın?’ ‘Hay hay’ dedim. Atladım geldim İstanbul’a. Süleyman Soylu ile görüştüm, oturduk şartları konuştuk. Soylu bana çok iyi imkanlar sağladı. Altıma bir araç verdi, güzel bir maaş verdi, güzel bir makam verdi. Büyük bir vefa göstermişti bana. Yani ben işsiz güçsüzken, 100 lira paraya ihtiyacım varken, Süleyman Soylu kapımı çaldı.”

Hadi Özışık’ın bir yalanı daha ortaya çıktı

Aracı Hadi Özışık’tan Sedat Peker’e: Benim adımın geçmesi sıkıntı yaratır. Çocuklar o kısmı kırparlarsa iyi olur

Sedat Peker, aracı Hadi Özışık’ı ifşa etti