Hacı Yakışıklı’nın cami olmayan Kapalı Maraş’ta namaz kıldığını iddia ettiği video yeniden gündem oldu

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2023 Salı 3:42 pm - Güncelleme: 22 Ağustos 2023 Salı 3:44 pm

Yeni Akit gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı‘nın iki sene önce bir programda, Bayram namazını Kıbrıs’ta Kapalı Maraş’ta kıldığını söylemesi üzerine İsmail Saymaz’ın ‘Kapalı Maraş’ta cami var mı?’ sorusu üzerine çark ettiği video yeniden gündem oldu.

TV100’deki Yüz Yüze programında Gazeteci İsmail Saymaz ile Akit gazetesi Ankara temsilcisi Hacı Yakışıklı arasında çıkan tartışma yeniden gündem oldu.

Gündeme gelen videoda, Hacı Yakışıklı önce, “Ben bayram namazını Allah nasip etti, Kapalı Maraş’ta kıldım. Kapalı Maraş nerede? Tabii Kemal Kılıçdaroğlu bilmiyor nerede olduğunu. Kıbrıs’ta açılan Maraş bölgesi” şeklinde konuşuyor.

Bu sözlere karşı çıkan İsmail Saymaz konuşmada araya girerek, “Kapalı Maraş’ta cami mi var ya?” diye sorunca Yakışıklı, bir anda sözlerini geri alarak, “Lefkoşa’da kıldım. Yani Kapalı Maraş’taydım bayramda” şeklinde düzeltme yapıyor.

Saymaz ise bu yanıt üzerine gülerek, “Plajda mı kıldın namazı ya, nerede kıldın?” diye konuşuyor.

Baleyi hedef alan Hacı Yakışıklı’ya Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yanıt

BALEYİ HEDEF ALMIŞTI

TV100 yazarı Hacı Yakışıklı, dün kaleme aldığı yazısında Devlet Opera ve Balesi’ni hedef aldı. ‘Devlet Opera ve Balesi mi olur?’ başlıklı yazısında “Ben ‘Bale’ isimli etkinliği sevmiyorum” diyen Yakışıklı şu ifadeleri kullandı:

“Yalnız ben ‘Devlet Opera ve Balesi’ diye bir şeyin olmasına karşı çıkarım. Bizim kültürümüzde olmayan bir şeyi koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti niye sahipleniyor?
Göktürkler’de bale mi vardı? Balçiçek Hatun, Gökçe Kız, Bilge Kağan, Kültigin bale mi yapıyordu?”