Hablemitoğlu Davası’nda Türk Telekom’un ankesörlü ve kontörlü telefonlarının bilgileri istendi

Yayın tarihi: 3 Ocak 2023 Salı 5:57 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2023 Salı 5:57 pm

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu davası kapsamında Türk Telekom’dan bütün ankesörlü telefonların açılma ve kapanma tarihleri ile bayilere tahsis edilen kontörlü hatların ve abonelerin açık kimlik bilgileri, adresleri ve aktivasyon tarihleri istendi.

Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’na suikast davası kapsamında Türk Telekom’dan 1 Ocak 2000 ile 1 Ocak 2017 tarihleri arasında Ankara’da kamuya açık bütü ankesörlü telefonların kullanıma açılma ve kapanma tarihleri ile bayilere tahsis edilen kontörlü hatların ve abonelerin açık kimlik bilgileri ile adreslerini ve aktivasyon tarihlerini istedi.

ÖSYM VE BTK’YA YAZI YAZILDI

Mahkeme, Türkiye Bankalar Birliği, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne (ÖSYM) yazı yazarak sanıkların hesap açma tarihleri, bildirdikleri telefonlar, girdikleri sınavlar ve benzeri bilgilerin gönderilmesini istedi.

14 Şubat 2023’de başlayacak duruşmalar öncesi sanıklar Aydın Kösem, Enver Altaylı, Mustafa Levent Göktaş , Nuri Gökhan Bozkır, Fikret Emek, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu’nun tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Necip Hablemitoğlu davasında yeni gelişme