Güvenlik görevlisi kadını bıçakla yaralayan saldırgan 5 ay önce de evine gidip taciz etmiş!

Yayın tarihi: 22 Mart 2024 Cuma 5:34 pm - Güncelleme: 22 Mart 2024 Cuma 5:34 pm

Marmaray’da 11 suç kaydı bulunan ve 2 yıldır tüm şikayetlerine rağmen aynı istasyonda çalışmaya devam eden saldırganın, bıçakla yaraladığı Gülhan Karadereli’yi 5 ay önce de ağaçta taciz ettiği ortaya çıktı.

Ulaştırma ve Altayapı Bakanlığı’na bağlı Marmaray İstasyonu’nda yaşanan bıçaklı saldırıya tepki yağdı. Gülhan Karadereli isimli kadın, aynı istasyonda çalışan temizlik görevlisi Çetin Aktay’ın bıçaklı saldırısına uğradı. Yüzüne 40 dikiş atılan kadın, saldırıdan sonra yaptığı açıklamada, 2 yıldır saldırganın tacizine maruz kaldığını, karakola şikayetçi olduğunu ancak Marmaray’daki işine devam ettiğini söyledi.

İHMALLER ZİNCİRİYLE İLGİLİ SORUMLULAR SESSİZ

Tele1.com.tr, yaşanan ihmaller zinciriyle ilgili “11 suç kaydına ve sistematik tacizine rağmen saldırgan nasıl işe alındı ve çalışmaya devam etti” sorusunu gündeme getirdi.

Soruya yanıt verilmeyince Tele1.com.tr’den Egehan Erkün TCDD’nin İstanbul’daki bir yetkilisine ulaştı. Ancak yetkili, ihmaller zinciri karşısında sorulara yanıt vermek yerine sessiz kalmayı tercih etti. Adli vakaya dönüşmesi nedeniyle “Bu konuda açıklamaya yapabilecek biri yok” diyen yetkili, yalnızca saldırganın taşeron firma aracılığıyla işe alındığını söyledi.

Tele1.com.tr, Ulaştırma Bakanlığı’nın basın biriminin iletişim numarasını aradığında ise herhangi bir yetkiliye ulaşamadı.

Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Marmaray’daki bıçaklı saldırıda ihmaller zinciri! TCDD’de ‘adli’ sessizlik

AĞACA TIRMANIP SAKLANDI, TAKSİYLE EVİN KAPISINA DAYANDI

Saldırgan Çetin Aktay’ın saldırı sonrası yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Akay’ın 5 ay önce Karadereli’nin evinin önüne geldiği, evinin önündeki ağaçlara tırmandığı ve kendini kamufle ettiği görüldü. Akay’ı görenler cep telefonu ile o anları kaydetmeye başladı, Akay ise tırmandığı ağaçtan indi. Bir başka görüntü ise Karadereli’nin evinin önündeki güvenlik kamerasına yansıdı. Akay taksi ile Karadereli’nin evinin önüne gelerek kapıyı çalıyor. Karadereli’nin ailesiyle sözlü tartışma yaşadıktan sonra, Karadereli’nin babası elinde sopa ile Akay’ı kapısının önünden kovuyor. Konuyla ilgili Karaderili’nin avukatları Can Akşahin ve Burak Mert Aktaş, yaşanan süreci anlattı.

CHP’li Karasu’dan Bakan Uraloğlu’na tepki: İstanbul’da oy istemeyi bırak da çalışanları koru

“5 KERE UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIK, KAMUFLE OLUP AĞACA TIRMANIYORDU”

Avukat Can Akşahin, “Müvekkilin evinin önü ormanlık ve birazcık yeşil bir alan. Bu kişi, bu arazinin kendisine verdiği imkanları 2 yıl boyunca çok etkin kullandı. Çalılara, çimenlere, ağaçlara saklandı. Biz görüntüleyemedik. Müvekkilimize de defalarca söyledik, kendisi öyle bir kamufle oluyor ki, ağaca tırmanıyor. Resmen bu bir saplantı. Müvekkilimin hem ailesi, hem de kendisi iki sene boyunca mücadele etti. Toplamda 5 kere Anadolu ve Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan uzaklaştırma kararı aldık. Kendisi bu 5 uzaklaştırma kararının 3 tanesini ihlal etti. Bu en son ki olayımızda ise kendisinin uzaklaştırma kararı vardı, uzaklaştırma kararını zaten daha önceden ihlal ettiği için bu işlemi yürürlüğüne koyduk. Bu olay ayın 15’inde gerçekleşti. Ayın 11’inde bizi aradı bu uzaklaştırma kararından vazgeçmemiz gerektiğini söyledi ve bize para teklif etti. ‘Ne kadar para istiyorsan size veririm ben cezaevine gitmek istemiyorum’ dedi” şeklinde konuştu.

Marmaray çalışanı, güvenlik görevlisi kadını bıçakladı! 11 suç kaydı ortaya çıktı

“OLAYI TASARLAMADAN ÇIKARMAK İSTİYOR”

Avukat Burak Mert Aktaş ise “Kamuoyunun da bildiği üzere, 15 Mart 2024 tarihinde müvekkilimiz Gülhan Karadereli’ye Göztepe Marmaray İstasyonunda kasten öldürme suçu işlendi. Oradaki vatandaşların yardımıyla öldürülmekten kurtuldu ancak büyük yaşam mücadelesini verdi. Hastaneye yatırıldı, şu an akciğeri dönmüş vaziyette. Çok ciddi bıçak yaraları var. Şahıs Marmaray İstasyonuna gelirken elinde 20 santime yakın bıçakla geliyor. Elini yüzünü saklıyor, suç işlerken aslında tanınmamak istiyor. Burada aslında bir tasarlama söz konusu biz bunun üzerinde durmak istiyoruz, canavarca his söz konusu. Şüpheli ifadesinde ‘14 Mart’a olay günden bir gün önce, Marmara istasyonuna intihar etmek için gittim, orada güvenlik görevlileri beni engelledi’ diyor. Bir gün sonra da yine Marmaray İstasyonuna gittiğini ve orada intihar etmek amacıyla gittiğini söylüyor. Bu olayı tasarlamadan çıkartmak istiyor, senaryo olduğunu düşünüyoruz, biz tekrar dilekçemizi sunduk en üst cezayı almasını istiyoruz” dedi.

 

Gülhan Karadereli, marmaray, bıçaklı saldırı, çetin aktay

Kaynak: DHA