Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Marmaray’daki bıçaklı saldırıda ihmaller zinciri! TCDD’de ‘adli’ sessizlik

Yayın tarihi: 18 Mart 2024 Pazartesi 11:09 am - Güncelleme: 19 Mart 2024 Salı 12:12 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

Marmaray’da aynı istasyonda çalışan temizlik görevlisi Çetin Aktay’ın bıçaklı saldırısına uğrayan güvenlik görevlisi Gülnihal Karadereli, saldırı sonrası açıklama yaptı. Saldırıya uğrayan kadın, uzun süredir takip ve tehdit edildiğini, şahıstan şikayetçi olduğunu ancak 2 yıldır kimseden destek görmediğini söyledi. Saldırganın taşeron firma aracılığıyla işe alındığı öğrenilirken, TELE1’e konuşan TCDD yetkilisi ‘adli vakaya dönüştüğü’ nedeniyle sorularımızı yanıtsız bıraktı.

İstanbul’da geçtiğimiz günlerde Marmaray Göztepe İstasyonu’nda çalışan temizlik görevlisi Çetin Aktay, aynı istasyonda çalışan güvenlik görevlisi Gülnihal Karadereli’ye bıçakla saldırdı. Aldığı bıçak darbeleriyle kanlar içinde yere yığılan kadının yüzüne kaldırıldığı hastanede 40 dikiş atıldı.

BAKANLIK SESSİZ KALDI

Saldırganın, daha önce 11 ayrı suç kaydı olduğu ortaya çıkarken, yaşanan olaya yönelik tepkiler çığ gibi büyüdü. TELE1, söz konusu saldırı sonrası ‘Saldırgan, 11 suç kaydına rağmen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Marmaray’da nasıl işe alındı’ sorusunu gündeme getirdi. Ancak bakanlık olayla ilgili sessiz kaldı.

TCDD’DE ‘ADLİ’ SESSİZLİK

Tele1.com.tr’den Egehan Erkün’ün ulaştığı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İstanbul Bölge Müdürlüğü yetkilisi, “Konu adli bir durumda olduğu için bilgi veremiyoruz” dedi.

“Marmaray’a işe alımlarda güvenlik soruşturması yapılmıyor mu?” sorumuza yine “Bilgi veremiyoruz” yanıtını veren yetkili, sorumuzu yinelediğimizde ise “Bu konuda ben yetkili değilim” dedi.

Yetkili biriyle görüşme talebimiz ise, “Maalesef aktarabileceğimiz bir yetkili yok” şeklinde karşılık buldu.

Aynı yetkili, kadın güvenlik görevlisine saldıran Çetin Aktay’ın taşeron firma aracılığıyla işe alındığı bilgisini verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nde ise soru soracağımız bir yetkiliye ulaşamadık.

MAĞDUR KADIN KONUŞTU, İHMALLER ZİNCİRİ ORTAYA ÇIKTI

Saldırıda yüzünden yaralanan kadın, Show Ana Haber’e açıklamalarda bulundu.

Yüzünün büyük bir bölümüne dikiş atıldığı görülen kadın, saldırgan tarafından uzun süredir takip edildiğini, tehditlere maruz kaldığını, çalıştığı kuruma bilgi verdiğini ve Emniyet’e şikayetçi olduğunu söyledi.

“NE TAKİP ETMEYİ, NE TEHDİT ETMEYİ BIRAKMADI”

İki yıl boyunca hiçbir önlem alınmadığına dikkat çeken kadın, “Farklı bir hatta gönderdiler. Şahıs beni ne tehdit etmeyi, ne takip etmeyi asla bırakmadı. Kurumuma da defalarca dile getirdim. Karakola da şikayet dilekçesi ve uzaklaştırma kararı olarak sürekli dile getirdim” dedi.

Mağdur kadının ifadeleri şu şekilde:

“Yaklaşık 2 senedir şikayetçi olmama rağmen ne kanunen, devletten hiçbir yardım ve destek göremedim. Aynı yerde çalışıyordum, kendisi temizlik görevlisiydi. Farklı bir hatta gönderdiler. Şahıs beni ne tehdit etmeyi, ne takip etmeyi asla bırakmadı. Kurumuma da defalarca dile getirdim. Karakola da şikayet dilekçesi ve uzaklaştırma kararı olarak sürekli dile getirdim. Görev başındayken yolcu çıkışları oldu, o esnada bu şahıs ağzına maske takıp kapüşonuyla kafasını kapatıp, turnikeden koşarak 2-3 saniye içinde benim oturduğum bölgeye geldi. Sol tarafıma bıçak saplamaya çalıştı. Sol tarafımı aşağı indirdim, bu sefer sağ tarafıma sapladı. Daha sonra kafamı cenin pozisyonuna getirdim, suratıma bir zarar gelmesin diye. Kafamdan baskı uygulayarak, alttan bıçağı çekerek beni yaraladı.”

TELE1 SORUYOR: SALDIRGANI KİM KORUDU?

Uzun süredir can güvenliğinden endişe duyan, yaralı güvenlik görevlisi Gülnihal Karadereli’nin açıklamalarının ardından, TELE1 bu sefer Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na şu soruyu soruyor:

-11 suç kaydına rağmen işe alınan, tehdit ve tacizlerde bulunmasına rağmen 2 yıldır hakkında herhangi bir işlem yapılmayan saldırganı Marmaray’da kim korudu?

-İşe alım onayını kim verdi?

-Kadın güvenlik görevlisinin şikayeti karşısında önlem almayan ve söz konusu saldırıda sorumlu olan yöneticiler kimler?

-Emniyet şikayetlere rağmen niçin önlem almadı?

-Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma başlatacak mı?

Marmaray çalışanı, güvenlik görevlisi kadını bıçakladı! 11 suç kaydı ortaya çıktı

Marmaray, Gülnihal Karadereli, bıçaklı saldırı, İstanbul, Çetin Aktay

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ