Gürsel Tekin: Niye özellikle muhalif mahallelerde bu TOMA’lar?

Yayın tarihi: 27 Şubat 2019 Çarşamba 11:34 am - Güncelleme: 27 Şubat 2019 Çarşamba 11:34 am

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin Sancaktepe CHP İlçe Başkanlığı’nda konuştu.

ABC Haber Merkezi

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin Sancaktepe CHP İlçe Başkanlığı’nda konuştu. CHP’ye ilişkin eleştirilerde bulunan Tekin ”Muhalif mahallelerde tomalar var. Neden bu tomalar var? Ayrica sarı yelekliler konuşuluyor, kim bu sari yelekliler” dedi.

Tekin parti içindeki mücadeleyi, ”Bir türlü birbirimizi sevemedik. Burada çok eski arkadaşlarımız var. Onlar hatırlar. Elbette karşılıklı mücadele olcaktır, kanatlar; taraflar olacaktır… Ama günün sonunda şu oluyordu, taraflar rafa kaldırılıp, omuz omuza ‘seçimi nasıl kazanabiliriz?’ mücadelesi içinde oluyorduk. Aday belirlemelerimiz de öyle olurdu. Şu oy vermişti bu oy vermemişti son on beş yılın anlayışı. Geçmişte böyle şeyler yoktu. Karşılıklı mücademiz vardı, ilçe başkanlığı için seçim bitti akşam yemeğe gittik. Şimdi seçilen seçilmeyeni düşman ilan ediyor. Böyle bir manzara olunca da karşınızdaki iktidarla mücadeleniz de çoık zorlaşıyor.” ifadeleriyle eleştirdi.

MUHALİF MAHALLELERE KONUŞLANDIRILAN TOMA’LAR

Tekin sözlerini şöyle sürdürdü:

”Bir tek eksiğimiz var, bu eksiğimizi giderirsek 89’da olduğu gibi başta İstanbul olmak üzere birçok yeri çok rakat alabiliriz… Yüksek Seçim Kurulu ile ilgili çok önemli kuşkularım var. Yüksek Seçim Kurulu’nun referandumda ne yaptığını çok iyi biliyoruz. 24 Haziran hala hafızalarımızda. Ama 1 gün süresi uzatıldı. Buna bizim kıyamet koparmamız gerekiyordu. Bu kadar sicili bozuk, iki dönemdir kötü yönetmiş bir seçim kurulunun bu dönem hangi hataları yapacağını kestirmek mümkün değil. Bu seçimin güvenliğini ancak Cumhuriyet Halk Partisi’nin örgürleri ve seçmenleri ile sağlayabiliriz… Mahallelerin başlarında TOMA var. Benim partim bunu neden sorgulamıyor? Niye özellikle muhalif mahallelerde bu TOMA’lar? Belli kanallarda sarı yelekliler diye bir şey uyduruldu. Nerede, kim bu sarı yelekliler? Sarı yelekliler tartışmaları sokağa mı indirilecek? ”.